Costurile cu agentul termic vor fi substanţial mai mici, pentru cei cu centrale murale, faţă de cei care rămân racordaţi la sistemul centralizat, după ce municipalitatea a anunţat creşterea preţului la gigacalorie, potrivit unui calcul făcut de Ariston Thermo, distribuitor de centrale murale.
“Bucureştenii vor plăti anual în medie către RADET 3.471 de lei în cazul unui apartament cu două camere, 4.749 în cazul unuia de trei camere şi 6.046 pentru o locuinţă de patru camere, în condiţiile în care acestea sunt dotate cu contoare şi repartitoare” potrivit calculelor celor de la Ariston Thermo. În cazul în care locuinţele nu beneficiază de contoare şi repartitoare, preţurile vor ajunge la 4.870 lei pentru două camere, 6.822 lei pentru trei camere şi, respectiv, 8.720 lei pentru patru camere.
În varianta cu centrală, costurile anuale cu încălzirea şi apa caldă vor fi de 2.211 lei pentru un apartament cu două camere, 2.985 pentru trei camere şi 3.759 de lei pentru patru camere.
Cei de la Ariston spun astfel că, pentru proprietarii apartamentelor dotate cu centrale termice pe gaz, costurile vor fi mai mici cu sume cuprinse între 1.260 de lei şi 5.000 de lei. “Spre exemplificare, în cazul unui apartament de trei camere dotat cu contoare şi repartitoare economiile anuale între încălzirea cu centrală şi încălzirea de la RADET vor fi de 1.764 de lei. În cazul unui apartament fără contoare şi repartitoare, economiile ajung la 3.837 de lei” spun cei de la Ariston.
“Ţinând cont de diferenţele foarte mari ce se vor înregistra între facturile la gaz şi cele achitate către RADET, recuperarea investiţiei în echiparea apartamentului cu centrală termică şi radiatoare noi se va putea realiza chiar şi în 1,4 ani, dacă se ia în calcul un apartament de patru camere ce nu dispune de repartitoare şi contoare” mai spune distribuitorul de centrale termice.
Costurile pentru debranşare şi montarea centralei (inclusiv caloriferele) sunt cuprinse între 5.500 şi 7.000 de lei.
Amintim că, pe 27 iulie, Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a anunţat că preţul gigacaloriei pentru populaţie se va majora, începând cu data de 1 august, cu 37%, de la 124 lei cu TVA, la 169,8 lei cu TVA. Primarul Sorin Oprescu a anunţat că se lucrează la un sistem de compensaţii pentru familiile cu un venit mai mic de 1.000 de lei pe membru de familie.
La începutul acestui an, în Capitală, aproximativ 80% dintre apartament erau încă branşate la RADET.
O noua victorie in domeniul energiilor regenerabile
Prin aplicarea noilor tehnologii de ardere inventate de fratii HORNET, Romania dispune de cel mai ieftin kilowatt.
TERREI I SE ACORDA O NOUA SANSA DE SALVARE !
Această tehnologie de ultimă oră, asigura astazi dar si generaţiilor viitoare, o sursa de energie ieftina, ecologica si inepuizabila. Terrei i se acordă ocazia de a se salva de la colapsul dramatic pe care-l generează poluarea excesivă, iar Guvernelor, posibilitatea înfiinţării unei noi industrii, moderne, durabile şi în concordanţă directă cu imperativele mileniului trei, aşa numita INDUSTRIE A ENERGIEI VERZI, industrie ecologică, industria curăţeniei, a aerului curat şi sănătos, a spaţiilor verzi.
Noua tehnologie despre care vom vorbi în continuare şi aşteptată de mai bine de patru decenii, constă în „arderea de o înaltă performanţă şi în totalitate ecologică, a gunoaielor, reziduurilor, resturilor menajere, deşeurilor, etc”, granulate si compactate sub forma de peleţi – adică nişte granule curate, fără miros, fără toxicitate şi nealterabile. Tehnologia fraţilor HORNET, originari din ROMANIA, a fost brevetată şi utilizata la fabricarea arzătoarelor incineratoare „ecoHORNET”, a căror performanţe de excepţie: eficienta > 94%; emisii în atmosferă: CO < 250 mg/mc; particule < 7,4 mg/Nmc; COV < 10 mg/Nmc, au fost obţinute folosind peleţi fabricaţi din „tot ce arde”: resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţie de deşeuri menajere, plante energetice, tocătura lemnoasă, în special a lemnului degradat şi uscat din pădurile şi terenurile necultivate, chiar şi pe cele cu un conţinut mare de siliciu, rumeguş de lemn sau în amestec etc., cu o gama dimensionala larga: diametrul de la 6 la 12 mm, lungime de la 5 la 35 mm, umiditate sub 10%.
Dovada incontestabilă a performanţelor tehnice ale acestui sistem unicat o constituie certificarea lor de către Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti – Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor şi de S.C. INSTALTENERG CERT S.R.L. – Bucureşti (laborator cu acreditare europeana, RENAR). Valorile concrete rezultate in urma testelor si incercarilor efectuate pot fi găsite în Raportul tehnic publicat pe site-ul: http://www.ecohornet.ro, pagina PRODUSE – Centrale termice.
Această nouă tehnologie, a pus capăt supremaţiei peleţilor fabricaţi din lemn curat (oprind devastarea padurilor), iar noile arzătoare tip injector cu o emisie de particule<7,4 mg/Nmc, pot inlocui cu succes injectoarel cu gaze, motorină, ulei, păcură etc. Utilizarea la scara larga a sistemelor de încălzire „ecoHORNET”, dincolo de avantajele economice si ecologice incontestabile, prin varietatea combustibililor utilizaţi la un randament foarte ridicat, vin în sprijinul:
– producătorilor agricoli, aceştia putându-şi valorifica cu mare rentabilitate, resturile şi deşeurile vegetale, cu o investitie minima ;
– procesatorilor de lemn cărora le rămân reziduurile de: frunze, crengi, coajă de copac, rumeguş, etc ;
– cultivatorilor de plante energetice (salcie, miscanthus giganteus, anghinare etc.),obtinand o ardere curata si eficienta.
– crescătorilor de animale şi păsări, prin valorificarea deşeurilor agrozootehnice, cum sunt: dejecţiile în combinaţie cu aşternuturile vegetale care folosite în modul tehnologic specific, produc peleţi de foarte bună calitate;
– procesatorilor de reziduuri şi deşeuri menajere, incinerarea lor in folosul omenirii etc.
Produsele fabricate de compania HORNET GRUP:
-Centrale termice cu peleti, puteri de la 20 la 350 kw;
-Arzătoare cu peleti tip injector, puteri de la 20 la 350 kw;
-Arzătoare cu peleti tip injector pentru tuburi radiante 20-60 kw;
Aceste produse acopera necesităţile de încălzire şi preparare a apei calde pentru toţi utilizatorii: blocurile de locuinţe, locuinţele individuale, birouri, şcoli, spitale, hoteluri, clădiri administrative, hale, sere, crescătorii de păsări şi purcei, săli de sport, piscine, terenuri de fotbal, şi orice fel de incintă care impune asigurarea unui regim termic adecvat şi folosirea apei calde.
Costul unui gigacalorii obtinuta cu tehnologia ecoHORNET este maxim 120 lei la calorifere; – de 3-4 ori mai mic decat cel obtinut de sistemele centralizate, CET-uri;
– de 2.5 ori mai mic decat cel obtinut cu propan şi CLU;
– de 4-5 ori mai mic decat cel obtinut cu curent electric şi motorină.
Astfel, sistemele de încălzire „ecoHORNET” cu peleţi produce cea mai ieftina gigacalorie. Costul pote fi redus cu 50% daca peletii se produc in gospodaria proprie
ROMANIA, prin configuraţia sa geografică, este ţara cu cel mai bogat potenţial energetic natural din Europa. Cele 3.500.000 de hectare de teren necultivat, produc anual, gratis circa 15.000.000 tone de masă vegetală uscată, ce poate fi transformata cu uşurinţă în peleţi,După calculul specialiştilor, alte 60.000.000 tone peleţi pe an, sunt oferiţe aproape gratis de natură, din resturile şi deşeurile vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţia de deşeuri menajere, tocătura lemnoasă, rumeguşul de lemn, plante energetice etc.
Cele peste 75.000.000 tone/an de masă vegetală transformată în peleţi, impreuna cu noua tehnologie de ardere inventata de fratii Hornet, ar face din România principalul producător, consumator si exportator european de energie regenerabilă din biomasă granulata
Romania consuma pentru incalzirea populatiei aproximativ 13.500.000 Gcal/an x 85 euro/gcal = 1.147.500 000 euro. Pentru producerea celor 13.500.000 gigacalorii/an, cu tehnologia ecoHORNET ar fi suficiente 3.120.000 tone peleti x 125 euro/tona = 390.000.000 euro, suma fiind mai mica decat subventia Guvernului de 500.000.000 euro acordata in fiecare an sistemelor centralizate de incalzire din Romania. Bucurestiul intentioneza sa aloce 1.000.000.000 euro reabilitarii RADET. Pentru debransarea definitiva a celor 570.210 apartamente(28.500.000mp) apartinand RADET si inlocuirea sistemului de incalzire si apa calda, cu tehnologie noua, ieftina si nepoluanta „ecoHORNET”, ar necesita o investitie de aproximativ 855.000.000 euro, adica 30 euro/mp, iar consumul anual pentru producerea agentului termic si a apei calde menajere nu depaseste 4 euro/mp.
O realizare cu totul exceptionala se refera la faptul ca, indiferent de materia prima (tot ce arde), folosita la fabricarea peletilor, randamentul centralei termice ecoHORNET de 94-97% se mentine constant iar utilizarea de peleti mai slabi energetic, se compenseaza prin accelerarea arderii
.
Sistemele de incalzire ecoHORNET realizeaza arderea completa a peletilor, in urma arderii neexistand fum in gazele arse, sau depuneri de creozot (gudron), utilizatorul devenind un participant activ al diminuarii efectului de sera si al incalzirii globale a planetei. Aceasta noua tehnologie produce o energie termica ecologica, economica, inteligenta si aduce utilizatorilor reale avantaje.
Prin arderea completa a peletilor, arderea fumului din gazele arse si lipsa creozotului pe schimbatoarele de caldura se pastreaza un randament ridicat constant al centralelor termice pe toata perioada anului.deci si un consum redus si constant de peleti
Prin folosirea celei mai moderne tehnologi de producerea energiei termice, prin arderea a “tot ce arde” la un randament superior celorlalti combustibili, inclusiv a celor fosili, tehnologia ecoHORNET produce astazi cel mai ieftin si cel mai curat kilowatt
Aceste gunoaie, resturi şi deşeuri care, astăzi, zac mai peste tot şi sufocă prin poluare mediul înconjurător, constituie un combustibil ideal pentru arzătoarele incineratoare „ecoHORNET”, datorită tehnologiei de foarte mare performanţă de ardere şi a randamentului de excepţie al instalatiilor precum si datorita emisiilor minime de noxe .
Produsele marca “ecoHORNET”, se fabrica de Compania HORNET GRUP, avand implementat sistemul de management al calitatii conform standardului ISO 9001:2000, implementare certificata de SRAC-CERT, partener IQ NET – THE INTERNATIONAL CERTIFICATION NETWORK.
Certificatul CE nr. 044B1-584/EC/2010,emis de catre ISCIR-CERT atesta definitiv calitateta produselor ecoHORNET si creeaza posibilitatea desfacerii acastora fara restrictii si pe piata europeana.
Aceste performante obtinute de fratii Aurel si Iuliean HORNET sunt rodul unei indelungate perioade de cercetare ,concretizata in urma cu 3 ani, prin trecere la productia de serie. Noi produse de prim rang in domeniul producerii energiei termice si electrice(cogenerare)cu un randament neanticipat pana in prezent. sunt in faze avansate de cercetare si proiectare.
Cu întreaga responsabilitate a celor afirmate,
Iuliean HORNET
Tel: 0745.050.050
Site: http://www.ecohornet.ro
e-mail: [email protected]
sa vedem daca privatizeaza RADET, si ce va aduce aceasta privatizare..