S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile proprii, menținând prețul motorinei.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 19 aprilie 2024 un preț al benzinei standard de 7,41 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,54 lei/litrul.

Așadar, compania petrolieră a crescut azi prețul la benzină cu patru bani pe litru, comparativ cu nivelurile de ieri. Prețul motorinei a rămas nemodificat.

Precedenta modificare de prețuri a avut loc acum trei zile, când Petrom a crescut prețul la benzină și la motorină cu patru bani pe litru. Exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru, și la benzină și la motorină, care a aut loc week-end-ul trecut, aceasta este a cincea scumpire consecutivă a carburanților din luna apilie.

Dpupă ultimele modificări de preț, observăm că s-a redus foarte mult diferența de preț între cei doi carburanți, la doar 13 bani pe litru.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *