S-a scumpit benzina! Cât costă azi carburanții

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile în benziinării, dar doar la benzină, nu și la motorină.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 30 martie  2024 un preț al benzinei standard de 7,18 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,39 lei/litrul.

Așadar, compania petrolieră a crescut azi prețul la benzină cu patru bani pe litru și nu a umblat la prețul motorinei. Asta după ce, chiar ieri, Peetrim ieftinise motorina cu trei bani pe litru, lăsând prețul benzinei nemodificat.

După ultimele modificări de prețuri observăm că se reduce diferența de preț dintrei cei doi carburanți, motorina fiind mai scumpă decât benzina cu doar 21 de bani pe litru.

Precedentele modificare de preț a avut loc acum patru zile, atunci când Petrom a scumpit doar benzina cu patru bani pe litru, menținând prețul motorinei. Săptămâna precedentă, a crescut prețuile cu patru bani pe litru, și la benzină și la motorină. A fost prima scumpire după o perioadă de patru ieftiniri consecutive care au venit după o serie de 12 scumpiri consecutive, operate de la la jumătatea lunii ianuarie.

Prețurile petrolului sunt în creștere în ultima vreme, sortimentul Brent, de referință pentru Europa ajungând la 87 de dolari pe baril.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *