RWEA are un nou președinte: Carlo Pignoloni, Country Manager Enel România. Claudia Brânduș a renunțat la funcție

Board-ul Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA) l-a ales pe Carlo Pignoloni, CEO și Country Manager Enel România, drept noul Președinte al Asociației, arată un comunicat de presă al RWEA.

Carlo Pignoloni preia conducerea de la Claudia Brânduș, cea care a condus Asociația în ultimii patru ani și care s-a alăturat, anul trecut, echipei de Afaceri Europene a Grupului Enel la Bruxelles. În aceeași ședință, domnul Adrian Borotea, Director Afaceri Corporatiste si Strategie de Grup in CEZ Romania, a fost reales în funcția de Vicepreședinte al Asociației, fiind astfel asigurată continuitatea în activitatea de conducere a RWEA.

Carlo Pignoloni are o vastă experiență profesională în domeniul energiei regenerabile, de peste 30 de ani, atât în Italia cât și pe plan internațional. Carlo cunoaște foarte bine și piața de energie din România, contribuind în mod activ la dezvoltarea capacităților de energie regenerabilă în cei 4 ani petrecuți la Enel Green Power România între 2008 și 2011. În 2019  a revenit în România, pe poziția de Country Manager al Enel. În poziția ocupată anterior, a fost responsabil de gestionarea a 14 GW de capacități regenerabile pe care Enel Green Power îi are în Italia.

Sub coordonarea lui Carlo, RWEA va continua promovarea energiei regenerabile și a Tranziției Energetice în România, capitalizând experiența internațională a membrilor Asociației.

„Acum este momentul în care Regenerabilele trebuie să iasă din status quo-ul existent și să joace în România rolul pe care îl merită, pentru a asigura bunăstarea cetățenilor și sustenabilitatea economică. Regenerabilele nu mai pot rămâne o nișă, ci trebuie să își asume rolul de coloană vertebrală a societății, așa cum va arăta în viitor. Regenerabilele reprezintă chintesența și motorul noului Pact Ecologic European, Pact care reprezintă mult mai mult decât o strategie energetică. Pactul Ecologic European este despre cum să facem Tranziția Energetică să fie justă, inclusivă și sustenabilă, susținută de o strategie pe termen lung cu impact transversal de la industrie la comunități și societate, în general”, a declarat Carlo Pignoloni.

Adrian Borotea, vicepreședintele RWEA din anul 2017 și unul dintre inițiatorii proiectului Academia RWEA, își propune să continue proiectele care poziționează RWEA ca o asociație care identifică și implementează soluții concrete de dezvoltare a sectorului energetic: „Academia RWEA, Open Wind Day și Energy Transition sunt proiecte care adresează problemele de fond ale sectorului precum resursa umana specializată, contextualizarea impactului economic și de mediu al industriei și conștientizarea sinergiilor care trebuie consolidate sau inovate sunt priorități pe care experții din cadrul Asociației le vor trata în continuare cu transparență și rezultate concrete”, spune Adrian Borotea.

„După 4 ani de provocări pentru sectorul energiei eoliene din România, îmi închei mandatul cu satisfacția de a fi ajutat la crearea unui dialog mai deschis și mai eficient asupra Tranziției Energetice, prin evenimentele și celelalte activități de comunicare ale RWEA.  Asociația poate să construiască pe această fundație, ducând lucrurile la un nivel superior odată cu intrarea României într-o nouă etapă, în care energia regenerabilă capătă o relevanță superioară. Sunt încrezătoare că sub conducerea lui Carlo Pignoloni, colegul și mentorul meu, un profesionist cu peste 30 ani de experiență internațională, RWEA va promova cele mai bune soluții pentru România”, a spus Claudia Brânduș.

Claudia Brânduș își va continua misiunea la Bruxelles, fiind responsabilă cu coordonarea Afacerilor Europene ale țărilor în care Enel este prezent în Europa, în afară de Italia și Spania.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este cea mai puternică asociație de energie regenerabilă din România, care participă din anul 2008, în mod activ și constructiv, la procesul de transformare a pieței energetice românești. Reprezentăm o industrie cu 3000 MW de energie eoliană instalați în România de companii precum CEZ, Enel, EDP, Engie, Vestas, cu dezvoltatori de noi capacități de energie și furnizori de servicii conexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *