RWE dă în judecată Guvernul german

Grupul energetic german RWE a anunţat joi că va depune o plângere – vineri, la tribunalul administrativ din Cassel /landul central Hessa/ – împotriva deciziei guvernului federal al cancelarului Angela Merkel de a opri unul dintre reactoarele sale nucleare timp de trei luni.

 

RWE contestă „fundamentele juridice ale moratoriului” şi cere „clarificarea acestora de către tribunal”, a declarat o purtătoare de cuvânt a grupului, potrivit cotidianului german WAZ citat de agenţia naţională de presă Agerpres.

Reactorul Biblis A, situat în landul Hessa, este singurul al RWE vizat de decizia guvernului. Biblis B, situat alături, fusese deja oprit pentru inspectare.

RWE a avut o atitudine opusă faţă de cea a grupului rival E.On, care a anunţat joi că renunţă să depună plângere împotriva opririi a două dintre reactoarele sale nucleare pentru trei luni. E.On şi-a justificat decizia prin grija de a nu pune „în prim-plan conflicte juridice în timpul moratoriului de trei luni”, decis de guvern.

Guvernul german a ordonat – în 15 martie – oprirea imediată a şapte dintre cele mai vechi reactoare din ţară cu scopul de a le supune unei examinări a securităţii lor, decis după catastrofa nucleară din 11 martie în Japonia, ceea ce ar putea dura cel puţin trei luni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *