Ruşii de la Alro s-au retras din proiectul termocentralei de un milliard de euro

Compania Vimetco N.V., care deţine producătorul de aluminiu Alro Slatina, a decis să se retragă din proiectul termocentralei de la Turnu Măgurele, care urma să fie construită în parteneriat cu grupul Interagro.

„Proiectul, care ar fi trebuit dezvoltat împreună cu compania română InterAgro, printr-o companie înregistrată în România (TM Power SA), este momentan suspendat ca urmare a crizei financiare internaţionale”, se arată într-un comunicat al Vimetco.

„În ultimii ani, Vimetco s-a focusat pe dezvoltarea operaţiunilor din România, în ciuda impactului crizei financiare internaţionale, şi a investit în creşterea eficienţei operaţiunile din domeniul aluminiului. În 2009, subsidiara Vimetco, producătorul de aluminiu Alro SA, a repornit uzina de alumină Alum Tulcea, asigurându-şi astfel materia primă necesară pentru fabrica din Slatina” se mai arată în comunicat.

În 2008, Vimetco şi Interagro au înfiinţat firma TM Power, deţinută în mod egal de cele două companii, care avea ca principal obiect de activitate realizarea unei termocentrale pe cărbune, cu o capacitate de minimum 1.000 MW, la Turtnu Măgurele, pe malul Dunării, la 90 km de Slatina. Termocentrala, cu o valoare estimată grosier la un miliard de euro, urma să fie terminată în 2012.

Grupul elveţian cu acţionari ruşi Vimetco, care deţine Alro, cel mai mare cosumator de energie electrică din ţară, deţine şi operează capacităţi de producţie a energiei electrice de peste 1.000 MW, în China. Interagro este deţinută de omul de afaceri Ioan Nicolae.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *