Ruşii abandonează RAFO Oneşti

Patronii ruşi au renunţat oficial la planul de 330 de milioane de euro de modernizare a rafinăriei. Salariaţii nu ştiu ce se va alege în continuare de RAFO.

Patronul rus al rafinăriei RAFO Oneşti a respins toate planurile de modernizare şi de investiţii construite tot de el în ultimii ani şi ia în calcul inclusiv divizarea sau lichidarea societăţii, potrivit unui raport trimis Bursei, scrie economica.net.

Astfel, procesul de modernizare al rafinăriei început acum patru ani şi care a costat, până acum, 50 de milioane de euro, este blocat iar salariaţii nu ştiu ce se va întâmpla cu RAFO şi nici cu ei.

În Adunarea Generală a Acţionarilor care s-a ţinut miercuri la sediul societăţii din Oneşti, preşedintele Miroslav Dermendjiev a votat împotriva planului de afaceri de 70 de milioane de euro pentru modernizarea rafinăriei, împotriva contractării unui împrumut extern de 60 de milioane de euro cu garanţia statului şi împotriva alocării de 10 milioane de euro de la acţionarul majoritar Petrochemical Holding din Elveţia. Toate sumele erau necesare finalizării procesului de modernizare al rafinăriei şi repornirii instalaţiilor oprite acum patru ani. Mai mult, AGA a decis că RAFO se poate diviza, lichida sau poate fuziona oricând cu o altă societate.

Pentru liderul de sindicat Ion Marian, votul  pare aproape o renunţare a ruşilor la orice activitate din cadrul rafinăriei, poate chiar distrugerea acesteia.

Citeşte mai mult pe economica.net

1 Comment

  1. Vreau sa va spun ca am lucrat 16 ani la rafo si am avut timpul necesar sa realizez ce bun colectiv lucra acolo, oameni profesionali, devotati meseriei multi dintre ei si-au pierdut si viata la focul din platforma D sau la rampa. Imi pare rau pentru acesti oameni,si pentru implicatiile asupra orasului Onesti deasemenea.
    Salut pe aceasata cale pe toti cei care m-au cunoscut, gasesc ca liderul sindical are o sarcina grea in a trimite personalul acasa si-i doresc mult succes pentru ca nu-i va fi usor mai ales ca unii au lucrat o viata acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *