Rondocarton, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat, își pune instalație fotovoltaică la fabrica din Târgoviște

Compania Rondocarton, controlată de grupul austriac Ganahl, care aare trei fabrici de ambalaje din România, a demarat licitația pentru construirea unei centrale fotovoltaice la unitatatea din Târgoviște, cu finanțare din PNRR.

Proiectul are o valoare de 3,56 milioane de lei, și presupune realizarea unei centrale fotooltaice de cu o putere nominală de 0,86MW. Panourile, care trebuie să fie de 600 Wp, cu randament de minim 21,2% și cu o rata de degradare care să asigure 85,5% față de nominal după 25 ani de funcționare, vor fi amplasate pe acoperiș.

Toată energia electrică produsă va fi folosită pentru autoconum, producția estimată în cei 20 de ani de existență a instalației fiind de peste 22.000 MWh, ceea ce va conduce la evitarea unor emisii de CO2 echivalent de 13.000 de tone într-un an.

Rondocarton a raportat pentru anul 2023 o cifră de afaceri de aproape 600 de milioane de lei, cu un profit de aproape 30 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *