Rompetrol vizează consolidarea rețelei de benzinării din România: va deschide 70 de stații noi în următorii patru ani

KazMunayGas International (Grupul Rompetrol) va deschide 70 de noi stații de distribuție a carburabților în România, în următorii patru ani, a declarat Vlad Rusnac, Chief Retail Officer KMGI, cu ocazia aniversării a 40 de ani de la punerea în funcțiune a rafinăriei Petromidia.

“Vom deschide 70 de stații în următorii patru ani. Pentru perioada 2019-2020 avem în plan 25 de stații, plus dezvoltarea sistemului nostru Partener”, a spus Rusnac. În sistemul de franciză Rompetrol Partener ținta este de a atrage câte șapte noi benzinării partenere în rețea, în fiecare an.

El a arătat că dezvoltarea rețelei de retail a grupului Rompetrol se va face prin intermediul Fondului de Investiții Româno-Kazah, un vehicul creat recent ca uemare a Memorandumului referitor la stingerea datoriilor istorice ale grupului Rompetrol.

Oficialii companiei au arătat că se vor concentra pe consolidarea poziției pe piața din România, cea mai importantă pentru grup, unde vizează creșterea cotei de piață. “Strategia noastră este pas cu pas. Nu vom cumpăra o rețea de stații în altă parte, până când nu vom crește potențialul din România”, a declarant Alexey Golovin, chief Legal and Corporate Affairs KMGI, răspunzând la o întrebare pe tema extinderii regionale a grupului. El a adăugat că “în următorii trei-cinci ani ne extindem pe piețele în care suntem prezenți și abia apoi ne  vom gândi la alte piețe.

Rompetrol Downstream opera la final lunii iulie 939 de puncte de comercializare carburanți (stații proprii, stații Rompetrol Partner, stații Rompetrol Expres, baze interne de 9 și 20 de metri cubi), în creștere cu 70 de unități comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La acestea se adaugă și 6 depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești), dar și cele 3 stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Rețeaua de benzinării Rompetrol este prezentă în România, Bulgaria, Moldova și Georgia

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *