Rompetrol va livra motorină pentru locomotivele CFR Călători

Rompetrol Downstream, firma de distribuție de carburanți a grupului Rompetrol , a câștigat contractul de furnizare de motorină pentru societatea națională de transport feroviar CRF Călători.

Rompetrol Downstream va livra 7.000 de tone de motorină, timp de 75 de zile, pentru alimentarea locomotivelor diesel și automotoarelor CFR Călători. Compania a câștigat contractul în urma unei proceduri de licitație în sistemul electronic de achiziții publice, în care prețul a fost criteriul cel mai important.

A fost de fapt singura ofertă depusă, neuzual penru cererile de carburanți ale contractanților controlați de stat, care atrăgeau în general mai multe companii.

De altfel, Rompetrol a câștigat contractul cu un preț de circa 55,2  milioane de lei, sub valoarea totală estimată de cumpărător în anunțul de participare inițial,de 58,7 milioane de lei.

La sfârşitul lunii iunie 2022, segmentul de distribuţie al Rompetrol Downstream cuprindea 1.222 de puncte de comercializare, incluzând reţeaua de staţii proprii, staţii partener şi staţii mobile (expres, baze interne de 9 şi 20 metri cubi), în creştere cu 154 de unităţi faţă de numărul consemnat la finele lui iunie 2021.

Cantităţile totale de carburanţi comercializaţi de Rompetrol Downstream în perioada ianuarie – iunie au fost de 1,06 milioane tone, în scădere cu circa 13% faţă de volumul consemnat în perioada similară din 2021. Vânzările en-gros de carburanţi au scăzut faţă de perioada similară a anului trecut, dar pe segmentul de retail compania a reuşit să comercializeze volume mai mari cu 3% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2021.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *