Rompetrol va livra motorină pentru CFR Călători

Rompetrol a cîştigat o licitaţie în urma căreia va livra motorină pentru locomotivele CFR Călători, potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Rompetrol a câştigat contractul pentru livrarea de motorină timp de patru luni, în valoare de 70,72 milioane de lei.  Valoarea contractului este uşor sub valoarea estimată de  CFR Călători, (circa 71 de milioane) iar compania a primit două oferte. În urma licitaţiei publice, Rompetrol Downstream  a cîştigat contractul, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport preţ-calitate.

Motorina este produsă la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, deţinută de Grupul Rompetrol-KMGI.

Rompetrol opera, la finalul anului trecut, o rețea de distribuție carburanți formată din 918 unităţi de puncte de alimentare (staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 5, 9 şi 20 metri cubi), în creștere cu 14% față de nivelul din 2017.  La acestea se adaugă şase depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești) și trei stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Vânzările totale de carburanti ale Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas au atins anul trecut un nivel de 2,38 milioane tone (benzine, motorine, gaz petrolier lichefiat), în crestere cu 6% față de volumul obtinut în 2017.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *