Rompetrol va furniza carburanţii pentru maşinile Primăriei Capitalei până la sfârşitul anului

Rompetrol Downstream a câştigat un contract prin care va livra carburanţi Primăriei Capitalei, până la sfârşitul anului, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Rompetrol Downstream a câştigat contractul de furnizare „Achiziționare carburant auto” pentru autovehiculele din parcul auto al Primăriei Municipiului București sub formă de bonuri valorice de carburant, potrivit anunţului.

„Bonurile valorice pentru carburant auto se vor prezenta sub formă de carnete de 25-50 file, valoarea unei file fiind de 30 lei. Bonurile vor fi utilizate la achiziționarea de benzină fără Pb CO 95/98 sau motorină Euro 5 (nediferențiat), valabilitatea lor fiind nelimitată (până la epuizare) in conformitate cu cerintele si specificatiile tehnice din Caietul de sarcini. Durata contractului este de 120 de zile dar nu mai tarziu de 31.12.2019”, se arată în anunţul de atribuire.

Valoarea estimată iniţial de Primărie era de 950.000 de lei, dar contractul s-a semnat pe mai puţin, 882.000 de lei.

Compania va oferi Primăriei 37.600 de astfel de bonuri, cu care şoferii maşinilor pot alimenta cu carburant. Valoarea unui bon este de 30 de lei.

Nu este prima licitaţie pe care Rompetrol o câştigă în relaţie cu Municipalitatea din Bucureşti. Compania a câştigat licitaţia organizată în această vară de Societatea de Transport Bucureşti (STB), societate controlată de Primărie, pentru furnizarea de carburant necesar parcului de autovehicule al companiei.
Rompetrol Downstream va furniza STB până la 75,4 milioane de litri de motorină euro 5 şi până la 42.000 de litri de benzină, pentru următorii doi ani, după ce a câştigat licitaţia organizată de STB.Valoarea totală a contractului este de 290,6 milioane de lei, potrivit datelor din anunţul de atribuire, mai mică decât valoarea estimată iniţial de STB, 317,1 milioane de lei.

Motorina pentru autobuze va fi livrată direct în nouă locaţii din autobazele STB (în viitor zece), acolo unde Rompetrol aduce carburanţii şi a instalat deja pompe de alimentare . Practic, fiecare autobuz este alimentat direct din autobaza societăţii de transport, cu un sistem computerizat de gestionare a alimentării fiecărui vehicul.

La finalul anului trecut, Rompetrol Downstream opera la nivel naţional o rețea de distribuție carburanți formată din 918 unităţi de puncte de alimentare (staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 5, 9 şi 20 metri cubi), în creștere cu 14% față de nivelul din 2017. La acestea se adaugă şase depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești) și trei stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Vânzările totale de carburanti ale Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas au atins anul trecut un nivel de 2,38 milioane tone (benzine, motorine, gaz petrolier lichefiat), în crestere cu 6% față de volumul obtinut în 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *