Rompetrol Rafinare, investiţii de 125 milioane USD în 2020, producţie în scădere din cauza reviziei generale de la Petromidia

Rompetrol Rafinare Constanţa, care administrează rafinăriile Petromidia şi Vega estimează în acest an o reducere a cantităţilor procesate şi a carburanţilor produşi, pe fondul reviziei, dar continuă investiţiile.

Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, operată de KMG International (Rompetrol), va procesa în acest an 5,5 milioane de tone de petrol şi alte materii prime, sub nivelul record de 6,3 milioane de tone, raportat pentru 2020, potrivit datelor care vor fi supuse atenţiei acţionarilor în AGA care va avea loc în aprilie.

Scăderea este determinată de faptul că rafinăria este în revizie planificată, timp de 51 de zile în acest an, în perioada 12 martie-2 mai.

Din acest motiv, producţia de benzine va scădea la 1,37 milioane de tone (faţă de 1,6 milioane de tone în anul 2019), iar producţia de motorine şi de jet fuel (combustibil pentru avion) se va reduce, însumat, la  trei milioane de tone, de la 3,3 milioane de tone anul precedent.

Compania şi-a bugetat producţia şi vânzările la un preţ al petrolului de 60 de dolari pe baril, preţ mediu în acest an, la fel ca şi principalul său competitor de pe piaţa locală, OMV Petrom, deşi în aceste momente preţul petrolului este la jumătate din această estimare.

Vânzările totale de carburanţi auto ale rafinăriei se vor ridica, în acest an, la 4,1 milioane de tone, în scădere şi ea, de la cele 4,6 milioane de tone, cât a fost raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Rompetrol pare că îşi va continua şi în acest an strategia de anul trecut, având ca prioritate alimentarea pieţei interne, dat fiind că, din cele 4,1 milioane de tone de carburanţi, 2,5 milioane vor fi vândute în România şi restul la export.

Pe de altă parte, compania continuă investiţiile. Rompetrol Rafinare Constanţa, compania care administrează rafinăriile Petromidia şi Vega, şi-a bugetat ]n acest an investiţii totale de 124 de milioane de dolari, în acest an, pentru dezvoltare, mentenanţă capitală şi conformarea la normele legislative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *