Rompetrol Rafinare a suplimentat cu 75 milioane de dolari o facilitate de credit de 360 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare a suplimentat şi modificat corespunzător, cu suma de 75 milioane de dolari, o facilitate de credit multivalută (dolari, leu, euro), în valoare de 360 milioane de dolari, încheiată în data de 23 aprilie 2015, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti și citat de Agerpres.

Majorarea facilităţii Club Loan existentă a fost aranjată de Banca Comercială Română, ING Bank, prin ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti, şi Raiffeisen Bank S.A, în calitate de aranjori principali mandataţi, şi pusă la dispoziţie de aceştia în calitate de creditori.

UniCredit Bank AG, Sucursala Londra, a îndeplinit rolul de agent de facilitate, iar UniCredit Bank SA rolurile de agent de garanţii şi de agent de plăţi.

Instituţiile financiare creditoare au fost asistate de firma internaţională de avocatură Clifford Chance, prin biroul său de la Bucureşti.

În vederea acestei operaţiuni, societatea împreună cu alte societăţi din grup (KMG International, KMG Rompetrol, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading) a încheiat la data de 28 octombrie 2020 cu băncile menţionate un al doilea acord suplimentar la Contractul de Facilitate de Credit, modificările vizând, printre altele suplimentarea facilităţii existente cu o nouă facilitate de credit neangajat, multivalută, garantat de tip revolving de până la 75 milioane dolari, ce va fi pusă la dispoziţia Rompetrol Rafinare, creditul total astfel acordat urmând a însuma 435 milioane de dolari. De asemenea, a fost modificată garanţia acordată de KMG International şi garanţiile celorlalţi garanţi pentru a acoperi obligaţiile aferente.

Totodată, societatea a încheiat cu băncile un contract de ipotecă imobiliară în vederea extinderii ipotecii existente şi includerii stocurilor de Rafinărie Petromidia, constituind o ipotecă de prim rang asupra acestor stocuri ca şi garanţie pentru executarea obligaţiilor.

KMG International N.V., deţinută 100% de compania de stat National Company KazMunayGas JSC din Kazahstan, este o companie petrolieră integrată cu majoritatea activelor şi operaţiunilor bazate în România şi alte ţări din Europa de Sud-Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *