Rompetrol poate asigura transportul electric gratuit pe şosea, între Bucureşti şi Iaşi,  după deschiderea unei noi staţii în Moldova

Rompetrol a anunţat deschiderea unei noi benzinării dotate cu serviciul de încărcare a maşinilor electrice, a 13-a de acest fel din ţară. Alimentarea este gratuită şi, după inaugurarea acestei staţii, şoferii cu maşini electrice pot parcurge distanţa Bucureşti-Iaşi alimentând în staţiile companiei petroliere.

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetro-KMGI în România, a inaugurat pe 23 aprilie, prima sa benzinarie din Adjud, situată pe Bulevardul Republicii 1D – la intersecția cu drumul european E85, arată compania într-un comunicat.

Investiția totală se ridică la aproximativ 1,4 milioane USD.

Aceasta este a cincea unitate din județul Vrancea și se alătură celorlalte patru stații Rompetrol din Focșani şi are şi “pompă” pentru alimentarea maşinilor electrice.

“Stația din Adjud este dotată cu un punct de încărcare electric, un serviciu oferit gratuit tuturor clienţilor Rompetrol care deţin maşini electrice sau hibride. Acesta are o capacitate instalată de 50KW care asigură alimentarea în acelaşi timp a două maşini, serviciul urmând a fi disponibil în perioada imediat următoare.

Rompetrol Downstream deține la nivel national 13 puncte de încarcare electrică în rețeaua sa de benzinării, din care 4 sunt în regiunea Moldovei (Vrancea – Adjud, Iași și 2 în Bacău). Prin cele 2 benzinării situate pe traseul E85 (Vrancea – Adjud, Bacău – bdul Republicii, nr.100), compania asigură energia necesară pentru traseul București – Iași, o distanță de circa 390 kilometri”, arată compania în comunicat.

„În noua stație de la Adjud, clienții Rompetrol vor găsi carburanți de calitate produși de cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre – Petromidia Năvodari. Totodată, dorim să ne întâmpinăm clienții cu produsele și serviciile deja consacrate. Eforturile noastre sunt în raport cu aprecierea pe care o primim de la cei care folosesc serviciile Rompetrol, aprecieri care doar în ultimii doi ani ne-au ajutat să deschidem 27 stații noi”, declară în comunicat Serghei Sevcenco, director general al Rompetrol Downstream.

La nivel national, Rompetrol operează o rețea de distribuție carburanți formată din 918 unităţi de puncte de alimentare (staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 5, 9 şi 20 metri cubi), în creștere cu 14% față de nivelul din 2017.  La acestea se adaugă şase depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești) și trei stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Vânzările totale de carburanti ale Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas au atins anul trecut un nivel de 2,38 milioane tone (benzine, motorine, gaz petrolier lichefiat), în crestere cu 6% față de volumul obtinut în 2017.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *