Rompetrol, liderul pieţei carburanţilor din Moldova, a mai deschis o benzinărie la Chişinău şi a ajuns la o reţea de 39 de staţii

Rompetrol Moldova, subsidiara locală a Grupului KMG International, a deschis recent o nouă stație în Chișinău, în sectorul Ciocana – bulevardul Mircea cel Batrân, nr. 25. În prezent, companie operează în capitala Republicii Moldova un număr de 39 de benzinării Rompetrol, informează compania într-un comunicat.

“Rompetrol a continuat și în 2018 să își crească prezența în Moldova atât prin deschiderea de noi stații cât și prin poziționarea ca cel mai mare furnizor de carburanți la nivel national. Aprecierea clienților nostri pentru produsele și serviciile Rompetrol ne-a susținut în deschiderea a 11 noi benzinării în ultimii doi ani, iar prin implicarea celor peste 900 de angajați am reusit să fim tot mai aproape de aceștia” declară Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Moldova, în comunicat.

Cu o suprafață totală de circa 2.600 metri pătrați, noua stație a fost gândită și realizată în linie cu noul concept al stațiilor Rompetrol. Situată în oraș, stația oferă prin magazinul și cafeneaua aferentă un spațiu de relaxare și întâlnire a clienților, dar și a celor din zonă. Suprafața alocată acestora de peste 200 metri pătrați este cea mai mare din rețeaua Rompetrol, la care se adaugă și o terasă exterioară de circa 60 metri pătrați.

Pentru rapiditatea alimentării cu carburanții Rompetrol, benzinăria este dotată cu 3 pompe multiprodus inclusiv gaz petrolier lichefiat (2 pompe cu 10 pistoale și o pompă cu 8 pistoale), care oferă clienților gamele de carburanți produse de Petromidia Năvodari – cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre.

“Investiția va avea și un impact social, atât prin cele 15 locuri de muncă nou create, cât și prin impozitele locale generate de activitatea stației” adaugă Serghei Sevcenco.

Din 2002 și până în prezent, Rompetrol a devenit unul dintre cele mai importante branduri din Republica Moldova.

Gama Efix si cardul Rompetrol – introduse pe piața locală în 2008, implementarea noului concept premium și deschiderea de noi stații au permis companiei să atingă în 2018 o cotă de 24% pe piața de retail. Compania opera la finele anului trecut o rețea de 84 benzinării, 60 de magazine aferente stațiilor Rompetrol, dar și 61 de puncte distribuție GPL auto.

Prin cele două depozite din Chișinău și Giurgiulești, filiala Grupului a devenit cel mai important furnizor de produse petroliere din Moldova.

„Prin deschiderea acestei stații, KMG International își continuă dezvoltarea nu doar în România, ci și în țările în care este prezent – Republica Moldova, Georgia și Bulgaria. Experiența și know-how-ul acumulate și testate de Grup în România, sunt transpuse și oferite ulterior și clienților noștri din celelalte țări. În perioada următoare vom acordam o atenție deosebită dezvoltării activităților de comercializare a produselor (restaurant si magazin) și serviciilor din stațiile noastre, unde considerăm că există un potențial major atât pentru Republica Moldova, cât și pentru Bulgaria și Georgia.” declară Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International.

La nivel regional, Grupul operează circa 1.100 puncte de distribuție carburanți în România, Moldova, Republica Moldova și Georgia, fiind un important furnizor de produse petroliere pentru parteneri din regiune (Turcia, Serbia sau Grecia). Rompetrol Rafinare – operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești a fost și în 2018 cel mai mare exportator de produse petroliere al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *