Rompetrol lansează, în premieră, motorina de iarna cu cifră cetanică 55, care permite funcţionarea motorului la minus 35 de grade

Grupul KMG International, prin subsidiarele sale – Rompetrol Rafinare și Rompetrol Dowstream, a dezvoltat și lansat în Romania carburantul premium de iarnă – Xtreme Winter EfixS Diesel. Cu o cifră cetanică de minimum 55, acesta permite funcționarea optimă a motorului în condiții de iarnă severă, de până la -35 de grade Celsius, arată compania petrolieră într-un comunicat.

Xtreme Winter EfixS Diesel este disponibil deja în 195 de stații Rompetrol din România, iar în perioada următoare va ajunge și în cele 87 de benzinarii Rompetrol din Republica Moldova.
“Formula carburantului premium de iarnă a fost dezvoltată și testată în cadrul rafinăriei Petromidia, beneficiile asigurate de cifra cetanică de 55 fiind completate de o serie de aditivi performanți pentru funcționarea optimă a automobilului la temperaturi extrem de scăzute.

Cifra cetanică este un indicator al calității motorinei, iar prin gradul ridicat de puritate se asigură o ardere completă a carburantului, o putere calorică mare şi implicit, o reducere a uzurii motorului. În același timp, aceasta permite o reacţie rapidă a motorului în condiţii solicitante – depăşiri, urcarea pantelor, încărcătură mare”, arată compania.

Pentru acest tip de carburant, după numeroase teste și încercări, a fost obținută și o temperatură limită de filtrabilitate (TLF) de -35 de grade Celsius. TLF reprezintă cea mai scăzută temperatură la care combustibilul diesel trece prin dispozitivul de filtrare, atunci când este supus unor anumite condiții de răcire.
“Aceasta formulă îmbunătățită a carburantului EfixS Diesel 55 este rezultatul investițiilor susținute făcute de KMG International în rafinăria Petromidia, care astăzi dispune de cele mai avansate soluții tehnologice din România și din regiune. Totodată, profesionalismul oamenilor implicați în acest proiect a dus la dezvoltarea unei motorine premium unice în România, fapt ce atestă capabilitatea Petromidiei, o rafinărie modernă, operată de oameni capabili și dedicați”, mai spune Rompetrol.

În perioadele de iarnă severă, neutilizarea unui combustibil adecvat condițiilor de temperatură foarte scăzute poate conduce la blocarea sistemului de alimentare a motorului.
Din ianuarie 2020, segmentul de retail al KMGI în România cuprinde 390 de stații de carburanți operaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *