Rompetrol îşi va relua operaţiunile în Libia

Grupul Rompetrol îşi va relua în totalitate operaţiunile de forare în Libia în primul trimestru din 2012, prin divizia sa Rompetrol SA, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

“În prezent, situaţia politică din Libia s-a stabilizat, iar o parte parte dintre partenerii noştri tradiţionali şi-au reluat sau îşi vor relua în perioada următoare activităţile economice. În acest sens, estimăm că în primul trimestru din 2012 operaţiunile de forare desfăşurate de Rompetrol vor fi reluate în totalitate, mai ales că din primele informaţii, instalaţiile deţinute de companie sunt în proporţie de 90% funcţionale”, declară Gheorghe Georgescu, directorul general al Rompetrol SA.

Rompetrol va reveni astfel în ţara africană la un an după ce a părăsit-o, din cauza războiului. În februarie, compania a decis suspendarea activităţilor şi operaţiunilor în Libia, şi şi-a retras to’i cei 63 de angajaţii români. În această perioadă, Rompetrol a plătit salariile angajaţilor.

Divizia de foraj şi servicii la sondă a Grupului Rompetrol şi-a început operaţiunile în Libia în 1986, în bazinul Murzuk, unde a decoperit şi cel mai important zăcământ de ţiţei din zonă, de peste 100 de milioane de barili. Compania a desfăşurat activităţi în bazinele Libba şi în câmpul Amal.

1 Comment

  1. Doresc sa lucrez in cadrul companiei dvs in domeniul FORAJ,posed experienta indelungata in urmatoarele poziti; roustobout,roughnek,derrickman, sper intr-o colaborare cu dvs in viitor,. MULTUMESC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *