Rompetrol investește 2 mil. USD în Ecopark

Ecomaster, companie membră a Grupului Rompetrol va investi în acest an 2 milioane USD în  dezvoltarea parcului de depozitare şi tratare al deşeurilor industriale Ecopark, potrivit unui comunicat al companiei.

Ecopark este situat în apropiere de Ploieşti, în localitatea Ariceştii Rahtivani.

„Continuarea investiţiilor face parte din strategia de dezvoltare a Ecomaster, de a deveni principalul furnizor de servicii ecologice industriale pentru generatorii de deşeuri industriale din Romania. În acest sens, dezvoltarea parcului Ecopark este firească şi vine  în întâmpinarea partenerilor noştri, compania având în derulare aproximativ 40 de contracte pentru colectarea, tratarea şi depozitarea finală a deşeurilor periculoase” a declarat Romulus Ilie, director general Ecomaster.

Lucrările din acest an vor viza dezvoltarea unor facilităţi de tratare ale deşeurilor periculoase şi construirea unui nou modul de depozitare, de aproximativ 35.000 mc (15% din capacitatea totală). Capacitatea totală proiectată a parcului este de aproximativ un milion de metri cubi (4 celule de 240.000 mc) pe o suprafaţă de 14,5 hectare, compania finalizând în august 2010 primul modul de 35.000 mc.

„Interesul şi încrederea manifestată de clienţi pentru serviciile oferite de Ecopark a fost peste aşteptările noastre, iar printre clientii nostri avem acum companii precum  ArcelorMittal Galati, Timken Romania sau Monbat. Pentru finalizarea proiectului estimăm o perioadă de 7 ani şi un nivel invesţional de aproximativ 12 milioane USD” a mai spus Romulus Ilie.

Compania estimează colectarea şi tratarea unei cantităţi anuale de aproximativ 30.000 – 40.000 tone de deşeuri industriale, având în vedere lipsa spaţiilor conforme de depozitare pe piaţă, precum şi nevoia agenţilor economici de a beneficia de servicii ecologice integrate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *