Rompetrol ia un credit de 55 mil. euro de la RBS

Royal Bank of Scotland (RBS) si The Rompetrol Group (TRG) au încheiat la finele anului 2011 un acord de creditare multivaluta în valoare totală de 55 milioane EURO, cu o maturitate de 1 an, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

„Ne bucură ca am finalizat această importantă tranzacţie care subliniază încă o dată angajamentul băncii noastre faţă de dezvoltarea sectorului de petrol şi gaze din România. Această nouă colaborare vine să întărească parteneriatul strategic pe care îl avem cu clientul nostru Grupul Rompetrol, fiind în acelaşi timp o ilustrare a prezenţei noastre puternice pe piaţa românească de petrol şi gaze” a declarat Magdalena Manea, Vicepreşedinte RBS România.

Creditul va fi folosit de Grup pentru asigurarea capitalului de lucru a celor două companii membre, Rompetrol Gas (divizia de gaz petrolier lichefiat) şi Rompetrol Downstream (divizia de retail a Grupului in Romania).

În prezent, Rompetrol Downstream operează la nivel naţional 763 de puncte de distribuţie carburanţi (staţii proprii, staţii Partener, staţii Rompetrol Express, baze interne de 9 şi 20 de metri cubi), in timp ce reţeaua Rompetrol Gas este formată din 250 de staţii distribuţie GPL auto, 7.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău.

“Contractarea acestei linii de credit în contextul actual de piaţă confirmă încrederea institutiilor financiare în strategia si capacităţile financiare ale Grupului. Pentru acest an, Grupul si-a propus finalizarea programului de crestere a capacitatii rafinariei Petromidia la 5 milioane tone de materie prima, consolidarea activitatilor de distributie a carburantilor in Romania, Franta, Spania, Bulgaria, Moldova si Georgia, dar si extinderea in Turcia si Ucraina” a declarat Dmitry Grigoryev, directorul financiar al Grupului Rompetrol.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *