Rompetrol Downstream va livra carburanți de 26 de milioane de lei către Engie, în următorii trei ani

Rompetrol Downstream a câtigat licitația organizată de Engie România pentru achiziția de carburanți auto în următorii trei ani,  potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice.

Compania petrolieră va furniza către Engie, unul dintre cei doi mari distribuitori și furnizori de gaze naturale, carburanți auto, în baza unui acord-cadru, timp de trei ani, în macroregiunea trei a țării, adică în zona București-Ilfov și în alte șapte județe din Muntenia.

Valoarea totală a contractului este de 26 de milioane de lei, iar compania va livra în special motorină. Carburanții vor putea fi achiziționați din stațiile Rompetrol pe baza sistemului de carduri de carburanți pe care îl are compania petrolieră.

Rompetrol Downstream a cîștigat contractul cu Engie pentru că a avut cel mai bun raport preț-calitate. 95% din punctaj a fost pentru componenta de preț și 5% a contat numărul de puncte de alimentare active din județele din caietul de sarcini al Engie

La finalul anului trecut, Rompetrol Downstream opera la nivel naţional o rețea de distribuție carburanți formată din 918 unităţi de puncte de alimentare (staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 5, 9 şi 20 metri cubi), în creștere cu 14% față de nivelul din 2017. La acestea se adaugă şase depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești) și trei stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Vânzările totale de carburanti ale Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas au atins anul trecut un nivel de 2,38 milioane tone (benzine, motorine, gaz petrolier lichefiat), în crestere cu 6% față de volumul obtinut în 2017.

Rompetrol Downstream este divizia de retail a grupului KazMunayGas International (KMGI)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *