Rompetrol deschide noi staţii în Republica Moldova

Rompetrol Moldova, companie membră a Grupului Rompetrol, va deschide până la finele lunii noiembrie şase noi staţii de distribuţie a carburanţilor, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

Noile staţii fac parte din strategia de dezvoltare a reţelei de distribuţie a carburanţilor Rompetrol în Republica Moldova, începută de Grup în 2010. După deschiderea acestora, reţeaua Rompetrol din Bulgaria va ajunge la 43 de staţii de distribuţie.

Benzinăriile sunt amplasate atât în Chişinău şi în proximitatea acestuia, cât şi în localităţile Cupcini (în partea de nord a ţării, la 198 km faţă de Chişinău) şi Şoldăneşti (în partea de Nord-Est a ţării, la 110 km faţă de Chişinău). Investiţiile aferente au vizat preluarea în administrare a staţiei, modernizarea echipamentelor şi alinierea la normele de siguranţă şi mediu, dar şi integrarea acestora în reţeaua internaţională Romeptrol.

Grupul Rompetrol operează în prezent peste 1.000 de puncte de alimentare în România, Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Franţa Spania şi Ucraina, urmând să dezvolte operaţiuni retail şi în Turcia, în 2012. De la preluarea Grupului Rompetrol, în 2007, de către KazMunaiGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, Rompetrol Moldova a investit şi-a extins reţeaua de distribuţie cu 33 de noi staţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *