Rompetrol rămâne unul dintre cei mai mari şi mai atractivi angajatori din sectorul industrial al României, în condiţiile în care mediul extern nu a fost unul favorabil pentru aceasta în ultimii ani, şi în care creşterea taxelor a afectat compania, susţin reprezentaţii Rompetrol într-un comunicat transmis joi AGERPRES .
„Din 2022, Rompetrol operează într-un mediu cu taxe foarte mari: compania a plătit 159 milioane dolari drept taxă de solidaritate în 2022 şi 2023, iar alte 30 milioane dolari sunt taxe suplimentare estimate în 2024 în baza noului impozit pe cifra de afaceri, cu o creştere în anii următori. În ciuda poverii fiscale în creştere, compania depune toate eforturile pentru a-şi păstra atractivitatea ridicată pe piaţa muncii”, se precizează în comunicat.
Rompetrol a realizat o creştere salarială netă în 2022 de 1.500 lei de persoană, ceea ce a determinat în total un sprijin suplimentar de 35 milioane dolari pentru familiile angajaţilor şi a generat o creştere de 30% a veniturilor angajaţilor. Acest ajutor a contribuit la reducerea efectelor inflaţiei ridicate asupra bugetelor familiale ale angajaţilor şi chiar a depăşit prognozele inflaţioniste pentru 2024 cu încă 5%, transmit reprezentaţii Rompetrol.
Potrivit sursei citate, în prezent, este în desfăşurare un proces de revizuire a ofertei Rompetrol pentru angajaţii săi, cel mai important activ al companiei, „compania lucrează îndeaproape cu toate părţile interesate pentru a echilibra oferta pentru angajaţii săi cu mediul de taxe mari”.