Rompetrol achiziționează patru paturi de terapie intensivă și aparatură medicală pentru 2 spitale din Constanța și București, donație de 134.000 de dolari

KMG International, sub brandul Rompetrol, a achiziționat prin Fundația pentru SMURD 4 paturi de terapie intensivă, echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcții vitale, console cu injectomate, infuzomate, în valoare de 143.000 USD, potrivit unui comunicat al companiei.

Compania petrolieră a donat către secțiile de terapie intensive ale Spitalului Județean Constanța (3 paturi cu aparatura completă pentru monitorizare și tratament pacienți) și Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș București (1 pat cu echipamentul medical aferent).

Contribuția KMG International pentru acest proiect ridică sprijinul total acordat de companie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la aproximativ 1 milion USD.

“Criza sanitară generată de această pandemie ne afectează pe toți, presiunea pe cadrele medicale este în creștere, la fel și nevoile pacienților din secțiile de terapie intensivă din țară. Continuăm să fim solidari și încercăm să răspundem cât mai multor nevoi ale sectorului civil din această perioadă, fie că vorbim de probleme de sănătate, de educație, sau sociale. Împreună parcurgem mai ușor acest drum al provocărilor și tot împreună putem construi și reconstrui societatea așa cum ne dorim”, a declarant, în comunicat,  Iskander Abdibaitov, director departament dezvoltare corporativă al KMG International.

Echipamentele medicale donate acoperă întreaga gamă de cerințe clinince și oferă pacienților monitorizare și îngrijire pe termen lung, terapie intensivă, urgență sau îngrijire respiratorie la standarde înalte. Momentan la nivel national sunt peste 1200 de persoane internate în unități de terapie intensivă.

“Traversăm o perioadă în care, mai mult ca oricând, fiecare pat de terapie intensivă înseamnă o șansă la viață oferită pacienților care ajung în stare critică ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Datorită ajutorului partenerilor noștri de la Rompetrol, am reușit achiziționarea a încă 4 paturi de terapie intensivă complet echipate care vor intra în dotarea secțiilor ATI aparținând SCJU Constanța și Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș. Multumim Rompetrol atât pentru susținere și încredere cât și pentru decizia și dorința de a își asuma încă o dată un rol activ în lupta pe care colegii noștri din linia întâi o duc zi de zi pentru salvarea de vieți”, a adăugat Dr. Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situatii de Urgență.

“În momentul de față, echipamentele primite înseamnă pur și simplu mai multe șanse la viață. Prin această sponsorizare, KMG International ajută nu doar la salvarea pacienților noștri, ci ne sprijină pe noi, cei din linia I, în lupta extrem de grea cu acest virus. Cu cât avem resurse mai multe, cu atât mai multe vieți putem salva. Mulțumim, Rompetrol, pentru solidaritate și implicare. Impreună suntem mai puternici!” – Dr. Marius Prăzaru, director medical SCJU Constanța.

KMG International prin parteneriatele sale cu Fundația pentru SMURD, Asociația Dăruiește Aripi, Crucea Roșie Română a sprijinit anul acesta comunitățile din Constanța, Prahova și București în gestionarea pandemiei de covid-19, prin donația de carburant pentru Serviciul de Ambulanță, achiziția de consumabile medicale (măști, mănuși), aparatura medicală, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice, de către Institutul Cantacuzino), o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi ce poate  fi folosită oriunde în țară în perioada pandemiei, dar și în situații de calamități și dezastre.

Suplimentar Grupul a susținut cu carburant și diferite ONGuri pentru acordarea de îngrijire medical specializată la domiciliul pacienților (Hospice Casa Speranței, Dăruiește Aripi) și pentru transportul pacienților în siguranță de acasă la spital, pentru tratament (prin Asociația Magic).

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *