Rompetrol a fost în 2019 cea mai mare companie din Republica Moldova, pentru al doilea an consecutiv

Rompetrol Moldova, parte a grupului KMG International (Rompetrol), a fost și în 2019 cea mai mare companie din Republica Moldova potrivit ultimului clasament de acest fel realizat de presa locală.

Rompetrol Moldova a ocupat în 2019 prima poziție în clasamentul celor mai mari companii din Republica Moldova, cu venituri de 5,77 miliarde de lei moldovenești, în creștere cu 11% față de anul precedent, potrivit presei locale. Profitul a fost de 48 de milioane de lei, în creștere, la rândul lui, cu 10% față de valoarea din 2018.

Este al doilea an consecutiv în care Rompetrol primește titlul de cea mai mare companie din Republica Moldova.

În clasamentul din 2019, după Rompetrol urmează Lukoil Moldova, un alt distribuitor de carburant, Agrofloris Nord, un trader de cereale, Premier Energy, care controlează distribuția și, parțial, furnizarea de gaze și electricitate, și Moldova Gaz, principalul furnizor de gaze al țării, controlat indirect de Gazprom.

Rompetrol operează o rețea de 85 benzinării pe întreg teritoriul Republicii Moldova, unde se vând carburanții produși la rafinăria Petromidia din România, cea mai mare de la noi din țară. Are o cotă de 48% pe piața carburanților din Republică și are 900 de salariați, potrivit propriilor date.

Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de compania petrolieră națională a Kazahstamului, KazMunayGas. Cu 6.000 de angajaţi, KMG International Group este un jucător important în zona Mării Negre şi Marea Mediterană, având activităţi în 11 pieţe principale. Cele mai importante active sunt Rompetrol Rafinare – care grupează rafinăriile Petromidia și Vega, și Rompetrol Downstream, care administrează rețeaua de benzinării din România, Bulgaria, Moldova și Georgia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *