Rompetrol a donat aparatură de 750.000 de dolari Spitalului pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Grupul Rompetrol, prin platforma de responsabilitate socială “Energia vine din suflet”, a donat Departamentului de Terapie Intensivă Nou-Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” aparatură medicală în valoare de 75.000 USD, potrivit unui comunicat al companiei.

„Suntem conştienţi că un act medical de calitate implică deopotrivă perfecţionarea profesională continuă a personalului şi accesul la resurse materiale şi tehnologii de ultimă generaţie. Prin această donaţie, Grupul Rompetrol se alătură eforturilor pe care echipa medicală le face în fiecare zi pentru a salva vieţi şi a îmbunătăţi condiţiile şi standardele de tratament ale copiilor. Prin programele de responsabilitate socială dezvoltate în mod susţinut la nivelul companiei ne dorim să contribuim semnificativ la îmbunătăţirea aspectelor sociale specifice comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea”, declară Gavit Kurkimov, Vice Preşedinte al Diviziei Dezvoltare Afaceri a Grupului Rompetrol.

Aparatura medicală ce face obiectul donaţiei: 1 monitor funcţii vitale DASH 2500, 3 aparate ventilaţie artificială de terapie intensivă AVEA, 1 masă radiantă ATOM, 1 seringă automată SEP 10-S PLUS, 1 infuzomat P-600 ATOM va facilita intervenţiile medicale ale celor 5 medici şi 13 asistente din cadrul Departamentului Terapie Intensivă Nou-Născuţi.

“Contribuţia generoasă a Grupului Rompetrol va oferi o şansă în plus la viaţă copiilor prematuri şi va determina îmbunătăţirea condiţiilor de tratament al acestora, în contextul în care în Bucureşti există doar două unităţi care pot asigura tratamentul şi îngrijirea nou-născuţilor ce necesită intervenţii chirurgicale urgente, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu fiind una dintre ele. Având în vedere profilul pacienţilor internaţi în cadrul secţiei de terapie intensivă, estimăm că de echipamentele donate vor beneficia aproximativ 75-80 nou-născuţi pe an”, declară Dr. Viorel Dan, Şef Departament Terapie Intensivă Nou-Născuţi.

În 2010, numărul pacienţilor internaţi în cadrul spitalului a fost de 32.126, dintre care 219 nou-născuţi în cadrul Departamentului de Terapie Intensivă Neonatală.

Platforma de responsabilite socială corporativă “Energia vine din suflet” a grupului Rompetrol include programul naţional “Împreună pentru fiecare” şi proiecte punctuale din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină. În programul „Împreună pentru fiecare” 2009 şi 2010, au fost înscrise 600 de proiecte şi au fost selectate pentru finanţare 36 (21 din domeniul sănătate şi 15 din sfera protecţiei mediului).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *