Rompetrol a deschis două benzinării în Moldova

Rompetrol Moldova, companie membră a Grupului Rompetrol, a deschis recent două noi staţii de distribuţie carburanţi, compania operând în prezent 47 de staţii la nivel naţional, informează Rompetrol.

“Cele două staţii fac parte din programul de dezvoltare a reţelei de distribuţie în sistem de franciză. Această strategie susţine finalizarea, la jumătatea acestui an, a proiectului de creştere a capacităţii de procesare a rafinăriei Petromidia de la 3,8 milioane de tone/an la 5 milioane de tone/an. Pentru a exploata surplusul de producţie în mod eficient este necesar să dezvoltăm partea de vânzări retail în bazinul Mării Negre, respectiv România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Ucraina şi Turcia”, a declarat Titov Buzescu, vicepreşedinte Retail, Grupul Rompetrol.

Benzinăriile sunt situate în Chişinău şi în zona de centură a oraşului Bălţi, al doilea oraş din Moldova. Carburanţii comercializaţi în cele două staţii, Premium 95, Efix benzină, motorină Euro 5 şi Efix sunt importaţi exclusiv de la rafinăria Petromidia, strategie aplicată în întreaga reţea Rompetrol Moldova.

În 2011, compania a dezvoltat în mod semnificativ reţeaua de staţii de alimentare, fiind deschise 15 staţii în sistem de franciză.

Pe lângă cele 47 de staţii de distribuţie în sistem de franciză, compania mai deţine 4 staţii proprii care comercializează exclusiv autogaz (situate în nordul Moldovei), puncte de vânzare butelii aragaz şi o staţie de îmbuteliere, cât şi capacităţi de stocare la Târnova. Aceste active au fost incluse în portofoliul companiei în 2011, prin preluarea activităţii companiei MoldInterGaz, parte a Rompetrol Gas.

Datorită acestei achiziţii, compania a început comercializarea de GPL în aproape jumătate din staţiile operate.

Grupul Rompetrol operează în prezent peste 1.000 de puncte de alimentare în România, Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Franţa, Spania şi Ucraina, urmând să dezvolte operaţiuni retail în Turcia, în 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *