Rompetrol a conectat la internet o școală și dotat-o cu laptopuri și retroproiectoare

Şcoala din Moviliţa, jud. Constanţa, a fost conectată la internet şi dotată cu laptopuri şi retroproiectoare pentru a facilita cursurile online pentru 150 de copii înscrişi în învăţământul gimnazial. Proiectul este realizat cu sprijinul Asociaţiei Dăruieşte Aripi şi al dealerilor reţelei de distribuţie Rompetrol, care au contribuit prin donaţii pentru a acoperi costurile soluţiilor tehnice, astfel încât elevii să nu piardă materia şcolară, arată compania petrolieră într-un comunicat.

“În contextul crizei sanitare de anul acesta multe fonduri au fost alocate pentru sprijinul sistemului de sănătate, iar multe alte domenii au fost private de resurse, deşi importanţa lor este strategică pentru dezvoltare. Educaţia este un domeniu clar afectat, mulţi copii sunt bulversaţi de schimbări, de cursurile online, dar ce facem cu cei din mediul rural care nu au acces la tehnologie. Nu îi putem lăsa în urmă şi aceasta a fost logica proiectului, să ne implicăm prin contribuţiile noastre. Rompetrol s-a implicat în ample proiecte anul acesta, şi în mod similar, noi, dealerii care operăm benzinăriile sub acest brand ne-am unit forţele în susţinerea acestei iniţiative” A SPIS Ciprian Gradoc, dealer al unei benzinării Rompetrol din jud. Constanţa.

Şcoala din comuna Moviliţa are 5 clase şi 23 de cadre didactice, iar la nivelul judeţului Constanţa sunt 108.490 elevi în clasele 0 – VIII, în mediul urban şi rural.

“Pandemia în ţara noastră a evidenţiat în cel mai dureros mod nu doar problemele sistemice din sănătate, ci şi pe cele din educaţie, ele afectând în mod visceral şi pe termen lung viitorul tuturor copiilor noştri. Pentru noi contează enorm că reuşim să ajutăm 150 de copii din mediul rural să se adapteze mai bine noilor realităţi şi să aibă acces la educaţie în siguranţă.” – Alina Pătrăhău, preşedinte al Asociaţiei Dăruieşte Aripi

KMG International a susţinut prin diferite proiecte sectorul medical pentru gestionarea pandemiei de coronavirus; în Constanţa compania a donat carburant pentru serviciul de ambulanţă, echipamente medicale şi materiale de protecţie pentru personalul din Spitalul de Boli Infecţioase.

La nivel naţional, Grupul a sprijinit prin Fundaţia pentru SMURD şi Crucea Roşie achiziţia unei unităţi mobile de terapie intensivă cu 12 paturi, folosită pentru a creşte capacitatea de tratament a spitalelor, oriunde este nevoie în ţară, cu carburant pentru spitale din Bucureşti şi Timişoara, dar şi pentru ONGuri ce oferă îngrijire medicală la domiciliul pacienţilor, cu reactivi pentru a susţine cercetarea în cadrul Institutului Cantacuzino Bucureşti, etc.

Rompetrol Downstream, compania de distribuţie a KMG International, a început încă din 2013 un amplu proces de modernizare a staţiilor, optimizare a activităţilor de distribuţie, optimizare a rezultatelor financiare şi de dezvoltare a reţelei. Ca parte a procesului de îmbunătăţire a performanţei, staţiile modernizate, dar şi cele nou construite au fost preluate pentru gestionare conform cunoscutului model CoDo (company owned, dealer operated). În prezent Grupul operează în România peste 1000 de puncte de distribuţie carburanţi (staţii proprii, staţii Rompetrol Partner, staţii Rompetrol Expres, baze interne de 9 şi 20 de metri cubi).

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *