Rompetrol a câștigat un contract de 57 de milioane de lei cu Petrom, pentru servicii la sonde

Rompetrol Well Services a cîștigat un nou contract de servicii la sondă pentru Petrom, singura companie care extrage țiței și gaze din țară.

Petrom a scos la licitație în sistemul electronic un contract cadru pentru “prestari Servicii de stimulare a matricei sondelor (acidizare)”, care a fost câștigat de Rompetrol Well Services, companie parte a grupului KazMunayGas Intrernational (KMGI-Rompetrol), după cum reiese din datele publicate pe platformă.

Contractul, care a fost atribuit în urma unei licitații în care selecția s-a făcut pe baza raportului preț (80%) – calitate (două criterii referitoare la capabilitățile tehnice, fiecare cu câte 10% punctaj), a fost câștigat de cei de la Rompetrol Well Services pentru circa 57 de milioane de lei. Serviciile cerute de Petrom vor fi prestate în următorii trei ani.

Nu este prima colaborare între Rompetrol Well Services și Petrom care, altfel, sunt concurenți pe segmentul de rafinare și de distribuție a produselor petroliere din România.

Anul trecut, compania a mai câștigat două contracte cu valoare semnificativă cu Petrom, pentru servicii la sondele pe care Petrom le operează în România.

În anul 2020, care a afectat profund industria petrolieră, Rompetrol Well Services a înregistrat venituri de 48,6 milioane lei, în scădere față de indicatorul consemnat în perioada similară din 2019 – 67 de milioane de lei. În același timp, profitul net a coborât și el, la doar 4,3 milioane de lei, de aproape trei ori mai puțin decât în 2019.

Anual, compania realizează în medie circa 500 de operațiuni de cimentare la adâncimi de până la 5.000 de metri și peste 400 de operațiuni de stimulare matriceală.

“Piața și cererea de servicii speciale din regiune a consemnat în anul 2020 o scădere semnificativă, pe fondul influențelor generate de pandemia COVID-19, dar și a trendului negativ inregistrat de sectorul petrolier”, a arătat compania

Lider în România pe segmentul de servicii speciale la sondă (cimentări, operațiuni de consolidare și împachetări, stimulări, testări, instrumentații, operațiuni de tubare a sondelor, etc), compania a fost înființată în 1951 ca societate de stat în subordinea Ministerului Petrolului și Chimiei, sub denumirea de “ICOTS – Întreprinderea de Cimentări, Operațiuni si Transporturi Speciale”.

Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploiesti si a fost listată din 1998 la Bursa de Valori București. Grupul Rompetrol (în prezent, KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acțiuni, având in prezent o participație de 73%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *