Rompetrol a câştigat un contract cadru de servicii la sondă pentru Romgaz, după unul similar pentru Petrom

Rompetrol Well Services, companie parte a grupului KazMunayGas Intrernational (KMGI-Rompetrol), a câştigat un contract-cadru de servicii la sondă pentru Romgaz, după un contract similar câştigat în urma unei licitaţii organizate de Petrom.

Rompetrol Well Services a câştigat contractul în urma unei licitaţii organizate de Romgaz la care a avut cea mai bună ofertă. Contractul a fost câştigat pentru suma de 7,2 milioane de lei, iar în evaluarea ofertei, componenta financiară a contat în procent de 80%. Restul punctajului a fost împărţit între “experienta personalului de specialitate” şi “vechimea agregatelor/echipamentelor”, potrivit datelor din Sistemul Electrnic de Achiziţii Publice.

Contractul, denumit generic  “Servicii cu agregate de cimentare şi alte echipamente specifice activităţii de foraj extracţie” presupune sute de intervenţii specifice la sondele de extracţie de gaze ale Romgaz şi se va derula timp de doi ani.

Compania de servicii petroliere a mai câştigat un contract de acest fel, dar de o valoare mai mare, din partea Petrom, tot la licitaţie. Este vorba despre trei dintre cele cinci loturi ale unui contract de anvergură prin care Petrom a solicitat servicii de cimentare la sondă pentru sondele de uscat , potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.Valoarea totală a contractelor câștigate de Rompetrol Well Services se ridica la 23 de milioane de euro.

În primele nouă luni ale anului trecut, Rompetrol Well Services a înregistrat o cifră de afaceri de 48 milioane lei, cu aproximativ 13% peste indicatorul consemnat în perioada similară din 2018. In același timp, profitul net a crescut cu 30%, atingând un nivel de 9,83 milioane lei.

Lider în România pe segmentul de servicii speciale la sondă (cimentări, operațiuni de consolidare și împachetări, stimulări, testări, instrumentații, operațiuni de tubare a sondelor, etc), compania a fost înființată în 1951 ca societate de stat în subordinea Ministerului Petrolului și Chimiei, sub denumirea de “ICOTS – Întreprinderea de Cimentări, Operațiuni si Transporturi Speciale”.

Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploiesti si a fost listată din 1998 la Bursa de Valori București. Grupul Rompetrol (în prezent, KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acțiuni, având in prezent o participație de 73%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *