Romgaz vrea să intre pe piaţa furnizării şi distribuţiei de gaze către clienţii casnici

Romgaz urmăreşte intrarea pe segmentul de distribuţie şi furnizare de gaze către clienţii casnici şi se află în discuţii cu o firmă din sudul ţării pentru un parteneriat în acest sens, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul general al companiei, Adrian Volintiru.

Aceasta după ce, marţi seara, ministrul de resort, Virgil Popescu, a afirmat că este dezamăgit că Romgaz şi Hidroelectrica nu intră pe piaţa de furnizare către clienţii casnici şi a avertizat că va lua măsuri în cazul în care nu se va schimba nimic în politica lor comercială.

„Am avut mai multe discuţii pe această temă cu domnul ministru. Încă din 2018 am avut intenţia de a intra pe această piaţă. Suntem în discuţii cu o firmă din sudul ţării, care are activităţi de distribuţie şi furnizare către clienţii casnici, pentru a activa împreună în acest sector. Avem deja o echipă care se ocupă de acest business, pe care vrem să îl creştem şi să venim cu rezultate concrete”, a spus Volintiru.

El a arătat că astfel ar creşte şi valoarea companiei.

„Săptămâna trecută am avut primele discuţii pentru creionarea unui proiect concret. Consider că Romgaz trebuie să facă un efort agresiv pe această piaţă”, a completat şeful Romgaz.

Marţi seara, ministrul a declarat, la Digi 24, că este dezamăgit de companiile de stat Romgaz şi Hidroelectrica pentru că nu intră pe piaţa de furnizare către clienţii casnici şi a avertizat că va lua măsuri în cazul în care nu se va schimba nimic în politica lor comercială.

„Sunt foarte dezamăgit de compania Romgaz, care este producător de gaze şi nu a înţeles până acum că, dacă rămâne doar la stadiul de producător de gaze şi vânzător agro de gaze, pierde piaţa. I-am avertizat în privat că nu e normal ca o companie a statului să vândă cu 90 de lei gazul către clientul casnic. E momentul să îşi revină să intre pe piaţa de furnizare pentru clienţi casnici. (…) La fel pe piaţa de energie electrică avem un mare producător, Hidroelectrica. Văd în continuare că nu intră pe piaţa clienţilor casnici”.

Întrebat ce va face efectiv în cazul acestor companii, Popescu a precizat că va impune indicatori clari pentru intrarea pe piaţa de furnizare către clienţi casnici, iar cine „nu-i respectă, pleacă”.

Pe de altă parte, în urmă cu o săptămână, directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Badea, afirma că una dintre principalele direcţii de dezvoltare a companiei este componenta de furnizare către clienţii finali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *