Romgaz va începe în următoarele luni să sape noi sonde în zăcământul de la Caragele

Romgaz va continua încă doi ani investiţiile la zăcământul de la Caragele, unde va începe în următoarele luni săparea de noi sonde de mare adâncime, pentru a vedea „adevărul geologic la nivelul acestui proiect” considerat prioritar de către companie, a anunţat joi, directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu, la Congresul Central – European al Gazelor Naturale, transmite Agerpres.

„Am încercat din partea companiei Romgaz să aducem claritate, care este evoluţia proiectului Caragele. Încă o dată, acest proiect este productiv din 2009, în 2019 a fost pusă în producţie prima sondă de mare adâncime în cadrul proiectului Caragele şi din anul 2021 este privit în compania Romgaz ca şi proiect prioritar”, a declarat Răzvan Popescu.

Directorul Romgaz estimează că este posibilă forarea de noi sonde la Caragele până la finalul acestui an.

„În acest moment avem în plan săparea a şase sonde de mare adâncime, care vor releva care este de fapt adevărul geologic la nivelul acestui proiect şi încă trei sonde contingente, ce urmează a fi forate. Probabil, forajul acestora va începe cel mai devreme în ultimele luni ale acestui an, începutul anului viitor. Avem în plan o infrastructură de suprafaţă. Sunt 55 de kilometri de conducte de aducţiune, staţie de uscare şi o staţie nouă de comprimare. Aceasta este perspectiva proiectului Caragele. Sunt alocate sume până la finalul anului 2025 în bugetul de investiţii al companiei „, a explicat directorul general al Romgaz.

Rezervele de gaze naturale de la Caragele au fost estimate la peste 30 de miliarde de metri cubi.

Congresul Central – European al Gazelor Naturale reuneşte joi şi vineri la Sibiu, specialişti români şi străini din domeniul energiei, reprezentanţi ai autorităţii centrale şi ai autorităţilor locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *