Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova

Romgaz are o nouă sucursală în Republica Moldova,Sucursala Chișinău de furnizare gaze naturale, și urmează să ia și licență de furnizare în țara vecină, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

La 16 mai 2024, a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, Sucursala Romgaz din Chişinău, arată un comunicat de presă al producătorilor de gaze.

ȚPrin Hotărârea nr. 32/2024, Consiliului de Administrație al ROMGAZ a aprobat înființarea unei sucursale de furnizare gaze în Republica Moldova și efectuarea demersurilor de înregistrare a acesteia sub denumirea „Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ SA Mediaș – Sucursala Chișinău”, arată compania.

“Demersul înregistrării Sucursalei Romgaz la Chișinău se înscrie în sfera acțiunilor pe care compania le derulează în scopul extinderii activității de furnizare gaze la nivel regional, obiectiv prevăzut în strategia companiei pentru perioada 2021 – 2030. Romgaz dorește să contribuie la asigurarea securităţii în aprovizionare cu gaze naturale în Republica Moldova, iar pasul făcut azi asigură premisele atingerii acestui deziderat”, a spus Răzvan Popescu, CEO Romgaz (foto).

„În perioada imediat următoare, Romgaz va realiza demersurile necesare obținerii licenței de furnizare gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova. Suntem convinşi că prezenţa ROMGAZîn Republica Moldova şi tranzacționarea gazelor naturale pe piaţa centralizată din Republica Moldova va contribui eficient la liberalizarea pieţei gazelor naturale din această țară şi la crearea premiselor necesare stabilirii unui preț real în beneficiul consumatorilor”, a spus și Aristotel Jude, Director General Adjunct Romgaz.

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România.

Citește și:

Profitul Romgaz a crescut cu 28%, pe fondul creșterii producției și consumului de gaze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *