Romgaz renunţă la implicarea în viitorul terminal de LNG de la Alexandropoulis, Grecia

Romgaz a anunţat că nu mai consideră oportună achiziţia a 20% din compania Gastrade, care dezvoltă viitorul terminal de gaze naturale lichefiate de la Alexandropoulis, Gerecia.

Iată comunicatul companiei, remis Bursei de Valori Bucureşti

„In temeiul prevederilor art. 234 alin. 1 din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, S.N.G.N. Romgaz S.A. informeaza actionarii si investitorii asupra faptului ca, in data de 19.03.2020, Consiliul de Administratie a hotarat ca, in contextul economic actual, nu considera oportuna achizitia a 20% din compania GASTRADE S.A.
Amintim faptul ca, prin Hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor nr.7/26.09.2019, s-a aprobat, de principiu, achizitionarea, de catre S.N.G.N. ROMGAZ S.A., a 20% din actiunile emise de compania GASTRADE S.A”.

Gastrade, parte a grupului energetic elen Copelouzos, dezvoltă proiectul terminalului LNG de lângă oraşul grecesc Alexandroupolis, unul dintre viitoarele puncte de intrarea a gazelor lichefiate în Europa de Sud Est.

Capacitatea anuală estimată a terminalului este de 6,1 miliarde metri cubi. El ar urma să furnizeze LNG către sud-estul Europei prin gazoductul IGB care va lega Grecia de Bulgaria.

Gazoductul ar urma să devină operaţional până la finalul anului, potrivit planurilor iniţiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *