Romgaz intră în parteneriat cu Lukoil pentru resursele din Marea Neagră

Compania petrolieră rusă  implică Romgaz în operaţiunile din două blocuri petroliere din Marea Neagră pentru care a obţinut concesiunea de la autorităţile române, scrie Money.ro.

„Ducem tratative cu cei de la Romgaz pentru a colabora, să putem urgenta lucrările de explorare a resurselor petroliere din Marea Neagră. De ce să nu colaborăm cu ei dacă sunt competitivi? Inclusiv preşedintele LukOil a lăudat experienţa românească, România este o ţară unde există o mare experienţă în extracţia şi rafinarea produselor petroliere”, a declarat pentru Agenţia NewsIn directorul de dezvoltare al LukOil în România, Constantin Tampiza.

De altfel, Romgaz, care este una din cele mai profitabile companii de stat din România, participase şi ea la licitaţia organizată anul trecut de Agenţia Naţională a Resurselor Minerale din România (ANRM), pentru concesionarea unor perimetre, dar nu a câştigat.

La rândul său, directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu, a declarat miercuri pentru NewsIn că există discuţii în acest sens, dar că detalii mai multe vor fi stabilite după ce acordul semnat de LukOil cu ANRM va fi aprobat de Guvern.

LukOil a semnat încă din luna februarie un acord de concesiune cu Agenţia Naţională a Resurselor Minerale din România (ANRM), pentru explorarea şi dezvoltarea a două perimetre din sectorul românesc al Mării Negre, Rapsodia Est şi Trident. Acest acord trebuie avizat şi de Ministerele de Economie, Mediu, Justiţie şi Finanţe şi ulterior aprobat în Guvern.

În plus, ruşii de la LukOil poartă discuţii de principiu şi cu compania Grup Servicii Petroliere (GSP), care face parte din Grupul Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, pentru a le oferi logistica necesară viitoarelor explorări din Marea Neagră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *