Romgaz caută să încheie o asigurare profesională pentru șefi. Plătește 2,6 milioane de euro pentru doi ani

Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze, controlat de statul român a lansat o licitație pentru achiziția unei polițe de asigurare de răspundere civilă pentru directori și administratori.

Licitația se referă la “Încheierea unui acord cadru de asigurare de răspundere civila, denumit „Servicii de asigurare de tip D&O pentru membrii Consiliului de Administrație si directori cu contract de mandat din cadrul Romgaz”, conform specificațiilor caietului de sarcini”, după cum se arată în anuțul din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

“Polița de asigurare de răspundere managerială este o poliță tip „claims made” polița răspunde pentru daunele avizate pe perioada de valabilitate a poliței în legătura cu evenimente întâmplate în perioada de valabilitate a poliței și/sau în perioada de retroactivitate. Pe parcursul acordului cadru se va încheia un număr de 2 contracte subsecvente.

Perioada extinsă de avizare a daunei acceptată este de minim 10 ani pentru prejudicii produse în perioada de derulare a contractului (de valabilitate a poliței), în urma deciziilor luate de conducerea administrativă și de directorii cu contract de mandat a SNGN Romgaz SA, constatate după perioada de valabilitate a poliței. Pentru o perioadă extinsă de avizare a daunei mai mică de 10 ani de zile, oferta va fi declarată neconformă. Perioada extinsă de avizare a daunei va fi exprimată în număr de ani”, se mai arată în anunț.

Valoare estimată a acestei achiziții este de 2,63 milioane de euro. Polița trebuie să asigure o valoare de despăgubire de 100 de milioane de euro pentru administratori și 100 de milioane de euro pentru directori și este va fi încheiată pentru 24 de luni.

Probabil că vom afla curând numele companiei de asigurări selectate, din moment ce ofertele pot fi depuse până la data de 2 noiembrie.

Romgaz are șapte membri ai Consiliului de Administrației și patru directori, unul gemeral și trei generali adjuncți.

Puteți vedea caietul de sarcini aici: Caiet de sarcini asigurare Romgaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *