Romgaz ar putea termina centrala de la Iernut tot cu asocierea Duro Felguera-Romelectro, dar nu va plăti în plus

Romgaz analizează posibilitatea de a încheia un nou contract tot cu asocierea Romelectro-Duro Felguera pentru finalizarea centralei de la Iernut, însă va cere garanţii acestor companii şi nu va plăti nimic în plus, a afirmat, luni, directorul general al Romgaz, Aristotel Jude, citat de Agerpres.

El a fost audiat în Comisia parlamentară de anchetă privind preţul energiei şi gazelor naturale.

Jude a fost întrebat de un membru al comisiei dacă producătorul american de echipamente General Electric le-a cerut celor de la Romgaz să continue proiectul cu acelaşi contractor, având în vedere că este implicată tehnologia companiei americane.

„Au fost mai multe discuţii şi ne-am gândit la mai multe soluţii de finalizare a proiectului. Asocierea Romelectro-Duro Felguera şi-a arătat disponibilitatea de a continua aceste lucrări, nu excludem nici această posibilitate, dar am comunicat acestei asocieri că este nevoie să ofere garanţii. În plus, având în vedere că acest contract prevede finalizarea centralei la cheie, chiar dacă ipotetic vom încheia această tranzacţie cu asociaţia Romelectro-Duro Felgurea, Romgaz nu va putea plăti niciun leu în plus”, a arătat Jude.

Potrivit acestuia, centrala va fi gata până la finalul anului viitor.

Jude a mai spus că recent a primit un raport privind stadiul realizării centralei, pe care îl va face public marţi la Bursa de Valori Bucureşti.

Producătorul naţional de gaze Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale.

În această vară, Romgaz a reziliat contractul, din cauza întârzierilor.

1 Comment

  1. Rezultatul acțiunii România, o întârziere și mai mare ,plus costuri suplimentate!
    Asa se întâmplă când decizia este luata de persoane care nu sunt capabile sa-si asume nici un risc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *