Romgaz anulează AGA în care urma să se aprobe planul de afaceri, din cauza ordonanţei Vâlcov-Teodorovici

Conducerea Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze din România, alături de OMV Petrom, dar singurul controlat de stat, a decis să anuleze şedinţa AGA din această lună, în care urma să fie aprobat planul de administrare al companiei.

“Având în vedere convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. pentru data de 22 (25) februarie 2019 (AGOA), prin Hotarârea Consiliului de Administraţie nr. 62/19 decembrie 2018, având ca obiect principal aprobarea indicatorilor de performanță financiari și nefinanciari, rezultați din Planul de administrare al S.N.G.N. ROMGAZ S.A., precum şi datorită apariţiei, după data convocarii AGOA, a unor modificări legislative în domeniul sectorului gazelor naturale, în data de 31.12.2018, Consiliul de Administraţie a decis revocarea Hotărârii privind convocarea AGOA”, se arată într-o informare trimisă de Romgaz Bursei.

După revizuirea Planului de administrare al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. şi a ţintelor aferente indicatorilor de performanţă financiari şi nefinanciari rezultati din Planul de administrare al societăţii, Consiliul de Administraţie va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor, mai arată compania.

Compania de stat intenţionează să îşi extindă activitatea, în special în creşterea capacităţii de generare de energie electrică (deja are în construcţie o centrală nouă la Iernut, dar mai vrea să construiască una la Mintia), şi în capacităţi petrochimice.

Planurile companiei, ca şi ale celorlalte companii energetice de altfel, trebuie ajustate în urma aprobării OUG 114, pe finalul anului 2018. Ordonanţa plafonează pentru trei ani preţurile la gazele produse în România, impune o taxă de 2% pe cifra de afaceri pentru activităţile licenţiate de ANRE (Romgaz este şi producător şi furnizor şi de gaze şi de energie electrică) şi reintroduce preţurile reglementate la energia electrică pentru populaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *