Romgaz a donat peste 800.000 de euro Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru a-l sprijini în tratarea bolnavilor de coronavirus

S.N.G.N. Romgaz S.A. a anunțat că a sponsorizat cu peste 800.000 de euro Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru dotarea secţiilor AȚI în vederea pregătirii pentru tratarea pacienţilor cu COVID 19.

Nu este prima implicare a societății energetice în campania dusă împotriva extinderii pandemiei de gripă de tip Covid-19, Romgaz donând acum câteva săptămâni 1.250.000 de lei pentru campania lansată de Crucea Roșie Română de a achiziționa și distribui distribui 1.000.000 de măşti medicale pentru protecţia împotriva COVID-19

ROMGAZ a oferit suport financiar în valoare de 3.980.000 lei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru extinderea şi dotarea secţiei clinice Anestezie Terapie Intensivă în vederea pregătirii pentru tratarea pacienţilor COVID 19.

“Continuăm lupta împotriva noului tip de coronavirus prin investiții constante pentru sănătatea comunităţii locale! Am decis să alocăm aceşti bani pentru a susţine personalul medical şi pentru a-i ajută pe pacienţii afectaţi de COVID-19. Suntem alături de autorităţile locale, de administraţia centrală şi de toţi factorii implicaţi la nivel naţional pentru că, doar împreună, prin coagularea eforturilor, putem să depăşim această perioadă de criză. Pe această cale doresc să mulţumesc în mod special Preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu şi Directorului Spitalului Judeţean pentru bună colaborare şi implicare în susţinerea comunităţii locale. Exemplul domniilor lor este unul de urmat!

Trebuie să schimbăm paradigmă şi să ne asigurăm că investiţia constantă, susţinută în sănătatea comunitară va continuă pe termen lung. Este momentul să investim mai mult în sănătate pentru a putea oferi un climat propice dezvoltării generaţiilor viitoare. În perioada următoare vom susține și alte unități medicale care au nevoie de tot suportul în această luptă cu un inamic nevăzut, dar redutabil”, a declarat Adrian Volintiru, director general al Romgaz.

Contribuţia financiară prezentă, continuă seria de sprijin financiar pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu care a beneficiat în ultimii trei ani de sume pentru achiziţia de echipamente şi aparatură medicală secţia Oftalmologie, secţia AȚI şi Cardiologie II, de circa 2.600.000 lei .

De la începutul declanşării stării de urgenţă, ROMGAZ a sprijinit Crucea Roşie Română pentru a achiziţiona şi distribui 1.000.000 de măşti medicale pentru protecţia împotriva COVID-19 şi a intensifica efortul de combatere a răspândirii noului Coronavirus pe teritoriul României, prin amplificarea campaniei naționale de informare și conștientizare a populației privind metodele de prevenire a infectării cu noul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *