Romgaz a câştigat procesul cu Fiscul, care socotise obligaţii suplimentare de plată pentru livrări de gaze de acum opt ani

Producătorul de gaze a anunţat că a câştigat în final procesul cu ANAF, pe tema obligaţiilor suplimentare de plată stabilite de Fisc pentru livrări de gaze de acum opt ani, în valoare de 18 milioane de lei.

Iată ce scrie în raportul semestrial al Romgaz:

„Diminuarea pierderii nete se datorează câștigării de către Societate a unui litigiu împotriva ANAF. În perioada decembrie 2016 – aprilie 2017 a avut loc inspecția fiscală parțială de reverificare a perioadei decembrie 2010 – iunie 2011 având ca obiect TVA și ianuarie 2010 – decembrie 2011 având ca obiect impozitul pe profit, inspecție care a avut ca subiect reducerile comerciale acordate de Romgaz consumatorilor cu statut de intreruptibili pentru livrarea de gaze obținute din producția internă în perioada 2010 – 2011. Acest statut a fost atribuit de către operatorul sistemului de transport gaze naturale, TRANSGAZ.

Prin Decizia de impunere au fost stabilite obligații suplimentare de plată, în suma de 15.284 mii RON, precum și penalități și majorări de întârziere în sumă de 3.129 mii RON.

În semestrul I 2019, Societatea a câștigat în instanță litigiul intentat față de ANAF, astfel încât ajustarea aferentă de 18,4 milioane lei a fost diminuată prin reluarea la venituri”

La 30 iunie 2019, Romgaz avea pe rol 416 litigii (exclusiv litigiile de muncă fără pretenţii financiare, obligaţia de a face, situaţiile în care societatea este terţ poprit etc), dintre care 356 de cauze în care este reclamantă şi 53 de cauze în care este pârâtă.

Valoarea totală a dosarelor în care societatea are calitatea de reclamantă este de 2.1 miliarde de lei iar cea a dosarelor în care este pârâtă este de 406 milioane de lei şi 73.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *