Românii de la Simtel Team și-au mai deschis două firme

Simtel Team, firmă antrepreniorială românească de inginerie și tehnologie listată și autoproclamat lider național în domeniul energiei regenerabile, a mai fondat două firme, conform datelor din Monitorul Oficial.

Simtel Team SA este fondator al companiei SMTL Energy Project SRL, firmă care are ca obiect de activitate producția de energie electrică. De asemenea, Simtel Team este și fondator al companiei SMTL Energy Infrastructure care, la fel, se va ocupa de producția de energie electrică. Ambele companii au fost înființate în luna martie, potrivit datelor din Monitorul Oficial. La ambele companii administrator este Sergiu Bazarciuc, unul dintre fondatorii Simtel Team.

Simtel Team a raportat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 295,6 milioane de lei în 2023, în creștere cu 112% față de 2022, și un profit net de 27,4 milioane de lei, o apreciere cu 115% comparativ cu anul anterior. Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanțele înregistrate de Simtel Team, Simtel Solar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deține întreaga participație, precum și ANT Energy și Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deține o participație de 51%.

„Anul 2023 a fost un alt an dinamic pentru întreaga echipă Simtel, depășind cu brio realizările din anul 2022, atât la nivel financiar, cât și operațional. Pe parcursul anului trecut am construit centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de aproximativ 86 MWp. Portofoliul de clienți s-a extins cu 87 clienți noi, fiind în prezent alcătuit din companii din sectoare diverse, precum retail, turism, agricultură, fabrici și spații logistice. 2024 se anunță a fi un an cel puțin la fel de intens, luând în considerare că începând cu anul acesta am devenit și furnizor de energie prin obținerea licenței aferente. Odată cu această nouă linie de business, ne consolidăm poziția de lider de piață prin punerea la dispoziția clienților noștri a unui pachet complet de produse și servicii integrate”, a declarat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români: Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *