Românii de la Enevo și-au făcut și firmă de furnizare de energie electrică. Cine conduce business-ul

Grupul energetic românesc Enevo intră și pe segmentul furnizării de energie electrică și și-a numit și CEO, potrivit unui anunț de la platforma LinkedIn.

Firma de furnizare a Enevo se numește Enevo Power, iar anunțul a fost făcut chiar de noul director general al companiei, Corina Drumeanu.

“Mă bucur să vă anunț că m-am alăturat grupului Enevo, din poziția de Director General al Enevo Power, un nou furnizor de energie electrică pe piața din România. Combinând expertiza companiilor din grup în construirea și operarea activelor din surse regenerabile cu ingeniozitatea și experiența unică a echipei Enevo Power, vom deveni în scurt timp un partener de încredere, oferind soluții și servicii reale, adaptate cerințelor și provocărilor de ordin tehnic, financiar sau de reglementare”, a scris ea pe LinkedIn.

Corina Drumeanu are o experiență vastă în energie, începându-și cariera în 1993, la ICEMENERG . Înainte de a ocupa postul de la Enevo, a fost Energy Management and Renewable Energy Development Director la Donalam, compania siderurgică controlată de italienii de la Beltrame, timp de doi ani și jumătate.

Drumeanu a mai ocupat funcții de conducere anterior la Electrica Furnizare, la RWE Supply, la Energy Holding și la OPCOM, operatorul pieței de energie in România, acum mai bine de două decenii, atunci când practic se năștea piața de energie.

Grupul antreprenorial românesc ENEVO a fost fondat în anul 2014 de doi colegi de facultate, Cristian Pîrvulescu şi Radu Braşoveanu, și are afaceri în inginerie electrică, sisteme de automatizare pentru sectorul energetic, digitalizare şi securitate cibernetică.

Grupul are o proiecte în 12 ţări, cu 5 birouri regionale şi peste 250 de angajaţi. Cele mai importante birouri ale Enevo sunt în România, Arabia Saudită şi Marea Britanie și ele acoperă o gamă largă de proiecte în domeniile energiei regenerabile, transportul şi distribuţia energiei, petrol şi gaze, automatizare şi securitate cibernetică pentru infrastructuri critice.

În prezent, portofoliul ENEVO adună peste 350 MWp de centrale regenerabile în construcţie, peste 50 de centrale fotovoltaice, cu sisteme de control implementate, 40 MWp de centrale fotovoltaice cu autoconsum şi 50 de stații electrice de medie și înaltă tensiune executate ca EPC Contractor sau furnizor de sisteme comandă-control-protecții.

„Activitatea noastră s-a bazat pe livrare la cheie a staţiilor de medie şi înaltă tensiune, centre personalizate de dispecerizare a energiei, SCADA de hidrocentrale dar şi sisteme de control industrial, diverse aplicaţii pentru eficienţa energetică şi centrale regenerabile”, spunea Radu Braşoveanu, citat de ZF, primăvara trecută. „Facem paşi rapizi spre creşterea exponenţială a volumului de afaceri, echipa noastră este într-o continuă expasiune şi ne propunem să avem alături şi mai mulţi colegi”, adăuga atunci și Cristian Pîrvulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *