Romanian Green PPA, primul eveniment dedicat tranzacționării energiei pe termen lung

Consumatorii industriali vor putea beneficia de prețuri stabile la energia din surse regenerabile, prin semnarea contractelor de tip PPA (Power Purchase Agreement). Aceștia vor putea negocia contracte pe termen lung, cu prețuri competitive, în cadrul primului eveniment dedicat negocierii contractelor PPA organizat în România. Romanian Green PPA va avea loc în 9 octombrie, la Nord Events by GlobalWorth și își propune să creeze un spațiu de networking pentru dezvoltatori, investitori, producători de energie din surse regenerabile, consumatori finali, furnizori, traderi de energie, companii de avocatură, consultanți în fiscalitate, energie și ESG.

Creșterea accelerată a investițiilor în energie regenerabilă va continua prin punerea în funcțiune de noi capacități. Power Purchase Agreement are rolul de a proteja consumatorii și furnizorii de energie de posibile creșteri ale prețurilor și pentru a face industria UE curată și mai competitivă. Criza din ultima perioadă a evidențiat necesitatea de a adapta piața energiei la noi mecanisme de contractare, cu scopul de a oferi consumatorilor finali acces la prețuri competitive la energia electrică din surse regenerabile și nefosile.

La eveniment sunt așteptați peste 400 de participanți care vor afla informații despre cum se poate securiza prețul la energie pe termen lung. Cererea întâlnește oferta, iar autoritățile și asociațiile de producători, consumatori și furnizori vor fi alături la Romanian Green PPA pentru a identifica noi mecanisme de tranzacționare a energiei.

Evenimentul va facilita angajamentele pe termen lung între companiile consumatoare de energie și actorii din piața energiei regenerabile. Aceștia vor afla cum pot reduce amprenta de carbon, contribuind la o economie cu emisii zero, utilizând energia verde.

Romanian Green PPA va avea un format de tip networking&conference și își propune:

  • Să faciliteze dezbateri utile, care să ofere informații participanților care vor să utilizeze instrumentul de contractare PPA pentru a obține predictibilitate la prețul energie Acest demers va avea ca efect benefic un flux stabil de numerar pentru investitorii în Sistemul Energetic Național și pentru industria din România.
  • Să prezinte ofertele investitorilor în capacități de producție de ERES către consumatorii finali de energie

Teme de discuție în cadrul Romanian Green PPA:

  • Cadrul de reglementare și propuneri legislative pentru stimularea  încheierii de contracte pe termen mai lung
  • Tipuri de PPA, beneficii și riscuri asociate
  • Garanțiile de origine și rolul lor în creșterea competivității consumatorilor industriali cu ținte ambițioase de ESG.
  • Contractele de hedging. Acoperirea riscurile generate de fluctuația prețurilor la energie.
  • PPA cu livrare fizica și costurile cu dezechilibrele în structura unui PPA
  • Rolul furnizorului de energie în structura unui PPA
  • Avantaje pentru industrie: securizarea prețurilor la energie pe termen lung și strategii de dezvoltare după criterii de sustenabilitate din punct de vedere al mediului

Despre Romanian Green PPA

Evenimentul Romanian Green PPA este o premieră în România, atât prin subiectul pe care îl deschide cât și prin oportunitățile pe care le creează pentru consumatorul final de energie, respectiv pentru industria din România.  Organizatorul evenimentului este Creative Communication, în parteneriat cu PATRES Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România. PATRES are în prezent 114 membri, producători de energie din surse regenerabile, cu putere instalată totală de aproximativ 2000 MW, ce reprezintă investiții în sectorul energetic din România de aproximativ 3 miliarde de Euro.

Creative Communication este agenția care are în portofoliul său și Solar Energy Bucharest Summit, cel mai mare eveniment dedicat industriei solare din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *