România va accepta orice variantă a proiectului Nabucco

Guvernul va accepta orice variantă de construcţie a gazoductului Nabucco pentru că, indiferent de soluţia pe care o va lua consorţiul care construieşte conducta, este un proiect prioritar pentru România, afirmă ministrul Economiei, Lucian Bode.

„Indiferent de soluţia care va fi adoptată, Nabucco este şi va rămâne prioritar pentru România, indiferent de varianta pe care se va merge. Poziţia noastră se va adapta în funcţie evoluţia situaţiei globale”, a declarat Bode pentru Mediafax.

Recent,consorţiul Nabucco a prezentat o variantă restrânsă a proiectului gazoductului Nabucco, denumită Nabucco West, grupului britanic BP şi celorlalţi investitori în proiectul gazeifer mamut al Azerbaijanului, Shah Deniz II, potrivit Financial Times (FT).

Nabucco West, cu o lungime de aproximativ jumătate faţă de cei 3.900 kilometri specificaţi în proiectul Nabucco, ar avea o capacitate de transport mult mai mică. Gazoductul s-ar întinde de la graniţa Bulgariei cu Turcia până înAustria, tranzitând şi România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *