România exportă din nou energie electrică

Transelectrica a renunţat la măsura limitării livrărilor de energie electrică la export începând de vineri, în condiţiile scăderii consumului intern concomitent cu creşterea rezervelor de combustibil în centralele termoelectrice şi a debitelor afluente pe Dunăre şi pe unele râuri interioare, pe fondul unei situaţii meteorologice favorabile.

Potrivit unui comunicat al companiei, Transelectrica intenţionează să nu mai limiteze exporturile nici în viitor, dacă situaţia se menţine, scrie agenţia naţională de presă Agerpres.

“Comparativ cu zilele lucrătoare din săptămâna 13-17 februarie 2012, în perioada 20-24 februarie 2012 se constată o scădere a consumului mediu intern brut cu aproximativ 360 MW. În ceea ce priveşte evoluţia consumului în perioada 27 februarie – 2 martie 2012, Transelectrica estimează, pe fondul unei prognoze de uşoară creştere a temperaturii, un consum mediu intern brut de 7500 MW, cu circa 260 MW mai mic faţă de valoarea înregistrată în ultimele săptămâni.
În zilele lucrătoare 20-24 februarie 2012, rezerva terţiară rapidă a crescut, ca urmare a refacerii stocurilor de cărbune, păcură şi creşterea debitelor pe râurile interioare şi pe Dunăre (media valorilor rezervelor la ora de vârf a crescut cu cca. 620 MW în raport cu săptămâna 13-17 februarie 2012)”, se precizează în comunicat.

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 14 februarie, o hotărâre prin care Transelectrica putea limita sau sista temporar livrările de energie electrică la export, astfel încât să nu existe probleme în alimentarea cu energie electrică a populaţiei şi consumatorilor industriali interni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *