România are deja 200 de kilometri din „autostrada energiei electrice”. Investiţiile companiilor strategice sunt în grafic

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a declarat, vineri, la Suceava, că investiţiile companiilor strategice din electricitate, aflate în portofoliul ministerului, sunt în grafic, precizând că Transelectrica, în perspectiva finalizării ‘autostrăzii energiei electrice din România’, a realizat în acest an două sute de kilometri de linie electrică aeriană, pentru conexiunea cu Ungaria şi Serbia.

‘Investiţiile companiilor strategice din portofoliul Ministerului Economiei, ce transportă energie, sunt în grafic. Vă dau doar două exemple. Transgaz a început să construiască conducta BRUA şi Transelectrica lucrează la închiderea inelului de 400 KV. Sunt un om al vorbelor puţine, pentru că sunt de părere că vorbele se duc, dar faptele rămân. Astăzi suntem în prezenţa unei fapte de aproape 6 milioane de euro, lucrările de modernizare a staţiei Suceava. Este un obiectiv strategic important şi pentru Transelectrica şi pentru minister şi pentru România, pentru că staţia de la Suceava asigură energie electrică pentru două judeţe, Suceava şi Botoşani (…) Directorul Transelectrica urmăreşte să se realizeze planul ambiţios de investiţii, de peste 420 de milioane de lei, din acest an. Este un plan de investiţii care ne-a permis ca în 2018 să avem aproape 200 de kilometri de linie electrică aeriană prin care ne putem conecta energic cu Serbia şi Ungaria. Este un plan care ne permite să finalizăm autostrada energiei electrice din România, adică inelul de 400 KV”, a spus Andruşcă.

Ministrul a arătat că este pentru prima dată când participă la un eveniment important în teritoriu şi a ales Suceava pentru că este o zonă cu mare potenţial, ce trebuie promovat şi valorificat.

‘Este primul eveniment public major, intern, la care particip (…) Am ales Transelectrica şi judeţul Suceava din motive ce ţin de suflet. Suceava este sufletul Bucovinei, este o parte importantă din sufletul României. Are oameni şi locuri care trebuie sprijinite şi ajutate. Am venit aici în semn de susţinere şi încurajare, de mulţumire a muncii pe care o depuneţi (…) Suceava are un potenţial economic foarte mare (…) Are oameni de calitate care pot să transforme acest potenţial în realitate (…) Şi eu sunt moldovean şi a venit vremea ca şi această zonă să primească atenţia, fondurile şi respectul meritat. Întreaga zonă a Moldovei are un potenţial care abia începe să fie valorificat’, a spus Andruşcă.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a organizat, vineri, o ceremonie de punere în funcţiune a lucrărilor de modernizare realizate în Staţia Electrică de Transformare 400/220/110/20 kV Suceava, ce are un rol esenţial în asigurarea alimentării cu energie electrică a judeţelor din nordul Moldovei.

Investiţia este în valoare de 24.840.100 lei fără TVA, iar execuţia a fost realizată de asocierea de firme Siemens SRL – Emsens Prod SRL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *