România a devenit exportator net de electricitate în primul semestru din 2021 – Petrom

Pe fondul creșterii producției interne de energie electrică, Petrom arată că România a devenit exportator net de energie electrică în primele șase luni din 2021.

Petrom, care administrează centrala electrică pe gaze în ciclu combinat de la Brazi, de 860 MW, una dintre cele mai mari capacități de generare de electricitate din țară, arată în raportul la șase luni producția în creștere de energie electrică a depășit importurile și astfel am ajuns exportatori neți de energie electrică, inversând trendul.

Iată cum a comentat compania situația din al doilea trimestru din 2021: “Conform datelor disponibile la acest moment din partea operatorului de sistem, consumul national de electricitate a fost cu 14% mai mare comparativ cu acelasi trimestru al anului 2020, in timp ce productia nationala a crescut cu 23%, Romania devenind astfel un exportator net de energie electrica in T2/21 (fata de o pozitie de importator net in T2/20 si T1/21)”

Și iată și situația pentru primul semestru: “Conform datelor disponibile la acest moment din partea operatorului de sistem, consumul national de electricitate a fost cu 8% mai mare comparativ cu 1-6/20, in timp ce productia nationala a crescut cu 13%; Romania a fost exportator net de electricitate in 1-6/21, fata de importator net in 1-6/20”.

Centrala electrică de la Brazi a avut o producție netă de electricitate mai mare, de 1,87 TWh, comparativ cu 1,67 TWh in primul semestru din 2020,  reprezentând 6% din producția de energie electrica a Romaniei. Asta în condițiile în care în al doilea trimestru al anului a și fost oprită pentru revizie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *