Rețeaua de benzinării a Petrom crește cu patru unități, după preluarea stațiilor Art Petrol

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția privind preluarea stațiilor Art Petrol din România de către OMV Petrom, care ajunge asfel la o rețea de 558 de benzinării în România.Stațiile sunt amplasate în zone cu potențial comercial ridicat, în care compania nu era prezentă, se arată într-un comunicat al Petrom.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom Marketing preia rețeaua de distribuție carburanți deținută de Art Petrol SRL în România. În urma acestei tranzacții, OMV Petrom își va extinde rețeaua cu 4 unități, ajungând la 558 de stații în România. Părțile au convenit să nu facă publică valoarea tranzacției.

Prin această achiziție, OMV Petrom își extinde prezența în zone cu potențial comercial ridicat. Două dintre stații sunt amplasate pe șoseaua de centură a Bucureștiului între Otopeni și Mogoșoaia, pe fiecare sens de mers și vor fi operate sub brandul OMV. A treia se află pe drumul european 574 (Pitești-Craiova), în Albota, la ieșirea din Pitești și va fi operată sub brandul Petrom. Cea de-a patra se află la ieșirea din Giurgiu, spre București și va deveni stație GPL Petrom. De asemenea, o altă stație Art Petrol, din Alexandria, va fi trecută sub brandul OMV.

„Strategia OMV Petrom privind rețeaua de distribuție urmărește optimizarea prezenței teritoriale și extinderea prezenței în zone cu potențial de creștere, cum ar fi noile zone rezidențiale care se dezvoltă rapid, noile șoselele de centură și autostrăzile. Ne concentrăm în același timp pe calitatea produselor și serviciilor oferite, astfel încât să răspundem cât mai bine obiceiurilor de consum ale clienților”, a declarat Daniel Ion, retail manager OMV Petrom.

Prin această tranzacție, OMV Petrom a preluat întreaga rețea Art Petrol, care includea opt stații de distribuție carburanți. OMV Petrom și-a asumat în mod voluntar ca trei din cele opt stații să fie cesionate, alături de o stație din portofoliul existent, în perioada următoare, către cumpărători care dispun de calitățile necesare operării stațiilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *