Restart Energy a instalat un sistem fotovoltaic de 626 kWp pentru Kraftalt

Compania Restart Energy anunță că a finalizat instalarea unui sistem fotovoltaic pentru compania Kraftalt, în valoare de aproximativ 450.000 de euro.

Proiectul are o putere de 626,4 kWp și a fost instalat pe imobilul aparținând beneficiarului situat în localitatea Dej, județul Cluj.

Centrala cuprinde 1392 de panouri, ce asigură aproximativ 90% din consumul de energie al companiei. Energia verde produsă înseamnă o reducere a emisiilor de CO2 cu aproximativ 243 de tone pe an.

„Investiția a fost realizată în contextul creșterii prețului la energie electrică și a modificării legislației privind prosumatorii. Ne-am concentrat eforturile pentru a integra tehnologii moderne rezidenților din Parcul Industrial și a le acorda beneficii prin scăderea costurilor cu energia electrică, predictibilitate, reducerea amprentei de CO2 și creșterea performanței energetice. Încă de la începutul colaborării cu Restart Energy am fost plăcut impresionați de răspunsurile prompte și de atenția acordată detaliilor tehnice”, a declarat Ioan Vasile Urian, administrator Kraftalt.

„Producția independentă de energie electrică înseamnă flexibilitate, scăderea amprentei de carbon și creșterea profitabilității companiei, prin eficientizarea costurilor operaționale. Panourile fotovoltaice au o durată de viață de aproximativ 30 de ani, iar costurile de mentenanță sunt minime”, spune Armand Domuța (foto), General Manager Restart Energy.

În 2023, Restart Energy a implementat 42 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de 11,327 MW.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

Restart Energy este o companie de servicii de tranziție energetică, cu capital mixt românesc-american, înființată în 2015 la Timișoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail și HoReCa. Societatea a încheiat anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalațiilor fotovoltaice și o cifră de afaceri de 65 de milioane de euro.

Kraftalt activează în domeniul construcțiilor din 2014 și a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 17.745.546 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *