Restart Energy a finalizat un sistem fotovoltaic în valoare de 160.000 de euro pentru compania Geneza Comimpex

Restart Energy anunță finalizarea implementării unui sistem de panouri fotovoltaice în valoare de 160.000 de euro pentru compania Geneza Comimpex, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul a constat în instalarea a 428 de panouri la Geneza Supermarket din Târgu-Neamț, județul Neamț, pe o suprafață de 1.200 mp, cu o putere de 194,4 kWp. Investiția urmează a fi amortizată în mai puțin de 5 ani.

Energia solară produsă va acoperi aproximativ 80% din consumul companiei. În următorii 25 de ani, panourile solare vor produce 4.750 MWh, însemnând o reducere a costurilor cu energia de 950.000 euro. În acest interval, implementarea sistemului de panouri fotovoltaice va permite companiei Geneza Comimpex să își reducă emisiile de CO2 cu aproximativ 1.500 de tone şi deşeurile radioactive cu aproximativ 15 kg.

„Beneficiile implementării acestui proiect sunt deosebit de importante pentru noi, atât în termeni de reducere a costurilor, dar și de impact asupra mediului, un aspect la care suntem atenți în  activitatea noastră. Buna colaborare pe care am avut-o cu Restart Energy în acest proiect ne face încrezători că vom continua să investim în această direcție”, spune Bogdan Agafiței, administrator al companiei Geneza Comimpex.

„Restart Energy își propune să contribuie la scăderea amprentei de carbon a clienților săi prin oferirea de soluții concrete, la cheie, pentru reducerea emisiilor poluante. În același timp, sistemele fotovoltaice sunt o soluție eficientă de reducere a costurilor operaționale, pe o perioadă lungă de timp, cu cheltuieli minime de întreținere”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

Restart Energy este o companie lider în servicii de tranziție energetică, cu capital mixt româno-american, înființată în 2015 la Timișoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail și HoReCa. Compania a încheiat anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalațiilor fotovoltaice și o cifră de afaceri de 55 milioane de euro.

Geneza Comimpex are peste 30 de ani de activitate în domeniul comerțului cu ridicata nespecializat  de produse alimentare, băuturi și țigări. Compania are în prezent 75 de angajați și a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 33.462.184 lei.

Compania a fost înființată în 1993 și face parte dintr-un grup de firme având capital 100% românesc. Compania este printre puținele rămase active pe sectorul de Traditional Trade din zona Moldovei și este în continuă expansiune.

Pe lângă sectorul de retail, compania investește la ora actuală într-un hotel situat într-o zonă cheie pentru turismul nemțean iar astfel compania își diversifică activitatea. Următoarea investiție majoră a companiei va fi într-un depozit logistic care va acoperi distribuția către magazinele din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *